Översten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
594
Utgivningsdatum
2020-09-03
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
217 x 142 x 45 mm
Vikt
990 g
SAB
Hc
ISBN
9789189015159
Översten (inbunden)

Översten

(8 röster)
Inbunden Svenska, 2020-09-03
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det här är berättelsen om Knut Oscar Broady, en svensk emigrant vars livsöde placerade honom mitt i ett stort antal avgörande ögonblick i såväl svensk som amerikansk historia.

När jag gjorde research kring Swede Hollow snubblade jag över ett otroligt spännande emigrantöde, som också blev en nyckel till det moderna Sverige. Knut Oscar Broady föddes som utfattig pojke i Uppsala, hörde till den första vågen av utvandrare och han förlorade allt under resan till det nya landet. På väg mot sin undergång i New York mötte han Gud och fick en kallelse: att slåss mot slaveriet. Detta ledde Knut Oscar Broady ut på inbördeskrigets slagfält, däribland Gettysburg. Han tycks vara överallt under de dramatiska år som formar såväl Lincolns USA som folkrörelsernas Sverige.

Ola Larsmo (f. 1957) är författare och litteratur kritiker. Han debuterade på åttiotalet med Vind makaren och har sedan dess publicerat flertalet romaner och essäer. Hans senare verk präglas av historiska miljöer med dokumentära inslag, däribland hans hyllade bok Swede Hollow. Ola Larsmo är även en flitig samhällsdebattör och kulturjournalist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Översten
  2. +
  3. Familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjen av Johanna Bäckström Lerneby (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Larsmo