In klampar Jimmie : Sverigedemokraternas entré i politiken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2020-04-02
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna
ISBN
9789189063068
In klampar Jimmie : Sverigedemokraternas entré i politiken (inbunden)

In klampar Jimmie : Sverigedemokraternas entré i politiken

Inbunden Svenska, 2020-04-02
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverigedemokraternas entré i politiken

Sverigedemokraternas entré i politiken I mitten av 00-talet var Sverigedemokraterna ett litet, impopulärt och illa organiserat parti. De var ökända för sin historia. Många mindes demonstrationerna på 90-talet som ofta urartade i våldsamheter.

Femton år senare är Sverigedemokraterna ett av Sveriges största partier. I riksdagsvalet 2018 fick de 17,5 procent. 1,1 miljoner väljare lade sin röst på Sverigedemokraterna.

De har vuxit i varje val men är fortfarande kontroversiella. Inget annat parti väcker så starka känslor.

Som följd av Sverigedemokraternas framgångar har två val i rad slutat med hot om extraval och rekordlånga regeringsförhandlingar. Den politiska geografin har ritats om och skapat förvirring.

Hur har detta varit möjligt? Hur har Sverigedemokraterna kunnat växa så fort och varför har de andra partierna inte lyckats stoppa dem?

I In klampar Jimmie Sverigedemokraternas entré i politiken intervjuas ledande politiker som varit med under den här tiden; från Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och från andra partier. Vi möter också statsvetare, opinionsbildare och de som lämnat sina gamla partier för att ansluta sig till Sverigedemokraterna. Vad är det som har lockat dem?

Pontus Mattsson är journalist. Han har arbetat som politikreporter på Sveriges Radio och Sveriges Television i många år och följt Sverigedemokraterna länge. Han har gjort flera tv-dokumentärer om svensk politik och skrivit boken Sverigedemokraterna in på bara skinnet (2009).

-------

"Den slutgiltiga bibeln över 2010-talets politiska debatt?" Viktor Barth-Kron, Expressen

"Det är bra journalistik." Tommy Möller, Svenska Dagbladet

"Den ger en snabb och god sammanfattning av de perspektiv som dominerat debatten alltsen Jimmie Åkesson klampade in." Mattias Hagberg, Göteborgs-Posten

"Boken är en mycket läsvärd utvärdering av hur partierna handskats med Sverigedemokraterna." Stig-Björn Ljunggren, Sydöstran

"Det är en bok som med fördel kan läsas som en skildring av det senaste decenniet i svensk politik." Svend Dahl, Ystads Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. In klampar Jimmie : Sverigedemokraternas entré i politiken
  2. +
  3. Sverigedemokraterna in på bara skinnet : reportage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverigedemokraterna in på bara skinnet : reportage av Pontus Mattsson (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pontus Mattsson

Bloggat om In klampar Jimmie : Sverigedemokraternas ...