Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar : seriemördare genom tiderna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
501
Utgivningsdatum
2022-03-22
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Medarbetare
Sydow, Gunnar von (red.)
Dimensioner
250 x 210 x 25 mm
Vikt
837 g
SAB
Oer,Ls,Oepa
ISBN
9789189205338
Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar : seriemördare genom tiderna (inbunden)

Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar : seriemördare genom tiderna

Inbunden Svenska, 2022-03-22
250
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad driver olika typer av seriemördare och vad kategoriserar olika typer av seriemord?
Det försöker Björn Fredriksson besvara i den här boken, vilken även är ett lexikon över seriemördare i alla tider över hela världen.
Första delen av boken är en inledning som i huvudsak bygger på vetenskapliga studier av seriemord. I del 2 följer beskrivningar av 116 fall av seriemord uppdelat i olika kategorier.
Denna tryckta bok innehåller dock bara ett urval i detta jättelika material. För den som vill fördjupa sig ytterligare i ämnet finns även en e-bok där ytterligare 502 fall återges.
Förutom beskrivningarna reflekterar Björn Fredriksson över seriemördarnas motiv, grundat på hans yrkeslivserfarenheter. Under nästan 25 år arbetade Björn som forensisk socialutredare på den rättspsykiatriska utredningsenheten i Stockholm och han har deltagit i uppåt 1000 rättspsykiatriska undersökningar där flertalet av de undersökta varit misstänkta för mord och andra grova våldsbrott.
Hans tanke med boken har varit att ge  en bättre bild av seriemördare än vad som vanligen förmedlas av andra författare, som varken har kunskaper i psykiatri eller psykologi, och att ge läsaren friheten att tänka själv kring motiv, drivkrafter och gärningsbeteende.
Björn avled i förtid av cancer. Denna bok är ett av hans livsverk som ges ut postumt.»Boken är otroligt otäck, men det känns inte som om Fredriksson snaskar i detaljer för spänningen ellersensationslystnads skull. Han drivs av att förstå och förklara det som egentligen är oförklarligt och boken ärintressant och välskriven.« Betyg 5. //Erika Storme Martinger
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar : seriemördare genom tiderna
  2. +
  3. Diplomatens sista depesch : reflektioner från ett liv i rikets tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diplomatens sista depesch : reflektioner från e... av Johan Molander (inbunden).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »