Apan och kapitalet : en ekonomisk historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2023-04-28
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Illustratör/Fotograf
Patrik Instedt
Dimensioner
220 x 175 x 18 mm
Vikt
484 g
SAB
Kv
ISBN
9789189425705
Apan och kapitalet : en ekonomisk historia (häftad)

Apan och kapitalet : en ekonomisk historia

Häftad, Svenska, 2023-04-28
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En apa som byter grejer. Det är vi det.

Någon gång för drygt två miljoner år sedan upptäcker vi att man kan byta en sak mot en annan. Sedan dess har bytandet varit människans trogna följeslagare genom hela den ekonomiska historien. Och påhittigheten hennes kapital, med vilket hon har format det ekonomiska systemet. I den här kunskapstäta, underhållande och ögonöppnande boken, vägleder affärsgurun Kjell A. Nordström oss från begynnelsens byteshandel, i sin allra enklaste samarbetsform, till Adam Smiths specialisering där vi via vår oändliga uppfinningsrikedom har förvandlat vår planet till en stor pulserande basar en plats där alla byter grejer med varandra över alla gränser, dygnet runt.

Hur hamnade vi där vi är idag? Och hur ser framtiden ut för denna storskaliga, komplexa och globala ekonomi som inte minst de senaste åren visat sig sårbar? Dr Nordström inger hopp om att vi kommer finna nya vägar för vårt evinnerliga bytande. Nya vägar som inte minst involverar naturen vårt andra viktiga kapital, ej skapat av oss, men avgörande för vårt välmående.

Kjell A. Nordström är ekonomie doktor, föreläsare, författare. Med Apan och kapitalet vill han göra ekonomi och pengar begripligt. Nordström bjuder in till att förundras över människans uppfinningsrikedom och att förstå och fascineras av det påhittiga och storslagna system som vi kallar ekonomi.

Patrik Instedt har producerat filmer, bilder och idéer åt företag i 25 år. Bland kunderna märks t.ex. Dramaten, SVT och Färgfabriken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Apan och kapitalet : en ekonomisk historia
  2. +
  3. Makt : de 48 lagarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt : de 48 lagarna av Robert Greene (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell A Nordström