Apan och kapitalet : en ekonomisk historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2023-04-28
Förlag
Bokförlaget Stolpe
Medarbetare
Rydén Bonmot, Jan (red.) / Ulmaja, Nina (form)
Illustratör/Fotograf
Patrik Instedt
Dimensioner
220 x 175 x 18 mm
Vikt
484 g
SAB
Kv
ISBN
9789189425705

Apan och kapitalet : en ekonomisk historia

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-04-28
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En apa som byter grejer. Det är vi det.

Någon gång för drygt två miljoner år sedan upptäcker vi att man kan byta en sak mot en annan. Sedan dess har bytandet varit människans trogna följeslagare genom hela den ekonomiska historien. Och påhittigheten hennes kapital, med vilket hon har format det ekonomiska systemet. I den här kunskapstäta, underhållande och ögonöppnande boken, vägleder affärsgurun Kjell A. Nordström oss från begynnelsens byteshandel, i sin allra enklaste samarbetsform, till Adam Smiths specialisering där vi via vår oändliga uppfinningsrikedom har förvandlat vår planet till en stor pulserande basar en plats där alla byter grejer med varandra över alla gränser, dygnet runt.

Hur hamnade vi där vi är idag? Och hur ser framtiden ut för denna storskaliga, komplexa och globala ekonomi som inte minst de senaste åren visat sig sårbar? Dr Nordström inger hopp om att vi kommer finna nya vägar för vårt evinnerliga bytande. Nya vägar som inte minst involverar naturen vårt andra viktiga kapital, ej skapat av oss, men avgörande för vårt välmående.

Kjell A. Nordström är ekonomie doktor, föreläsare, författare. Med Apan och kapitalet vill han göra ekonomi och pengar begripligt. Nordström bjuder in till att förundras över människans uppfinningsrikedom och att förstå och fascineras av det påhittiga och storslagna system som vi kallar ekonomi.

Patrik Instedt har producerat filmer, bilder och idéer åt företag i 25 år. Bland kunderna märks t.ex. Dramaten, SVT och Färgfabriken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Apan och kapitalet : en ekonomisk historia
 2. +
 3. Makt : de 48 lagarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt : de 48 lagarna av Robert Greene (häftad).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Apan och kapitalet : en ekonomisk historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sveriges Y Harari
  Daniel, 9 augusti 2023

  På ett (vad jag anser) objektivt sätt så förklarar Nordström en av de hörnstenar som lett till vårt välstånd (mindre svält osv) samt de brister detta samtidigt kan föra med sig. Även en hel del om vissa regleringar sannolikt behövs för att få ordning på "klimatet" samt sociala orättvisor.

  Det märks att mkt material till Nordströms "sommarprat" återanvänds (eller tvärtom?), men inget fel i det.

  Nordström övertygar att enkelt bytande av grejor skapar lycka (och välstånd), på e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell A Nordström