Empati : det som håller samman världen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2015-07-19
Upplaga
1
Förlag
Fabricius Resurs
Översättare
Eva Trägårdh
Originaltitel
Empati, det der holder verden sammen
Medarbetare
Hildebrandt, Steen (förf.)
Illustratör/Fotograf
Ninni Sødahl
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
259 g
SAB
Dodf
ISBN
9789198262605
Empati : det som håller samman världen (häftad)

Empati : det som håller samman världen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-07-19
247
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Empati : det som håller samman världen Kan levereras innan julafton
Den här boken är en teoretisk och praktisk vägledning i hur man stödjer människor i att förbättra kontakten med sig själv och varandra. Ordet empati betecknar förmågan att leva sig in i andras situation, med allt vad det innebär av förståelse, samhörighet, medkänsla med mera. Empati är med andra ord det kitt som håller samman den mänskliga gemenskapen.

Ju bättre kontakt man har med sig själv, desto bättre förstår man andra. Bara när man vilar i sig själv kan man förhålla sig på ett djupare sätt till andra människor och till en komplex värld, där både barn och vuxna har svårt att hitta förebilder och riktmärken. Det är författarnas uppfattning att barn - och även de flesta vuxna - i dag mer än något annat behöver redskap för att utveckla förmågan att vila i sig själv.

Alla föds med anlag för att utveckla förmågan till empati och att vila i sig själv. De här anlagen kan utvecklas och övas upp. Träningen syftar inte till att man ska lära sig något nytt. Den handlar om att bli uppmärksam på det man redan kan.

Men varför? För att världen behöver empati - i allt från klassrum och middagsbord till parlament och toppmöten.

EMPATI har vuxit fram ur författarnas arbete i Foreningen Børns Livskundskab i Danmark. Boken vänder sig till barn såväl som vuxna och samtidigt mera specifikt till pedagoger och andra som arbetar med barn och ungdomar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Empati : det som håller samman världen
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Empati : det som håller samman världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En pärla
    LF, 13 juni 2018

    Viktig bok med fina perspektiv. Lättläst och inspirerande. Gillar kombinationen av teori och praktiska övningar - jag har själv använt övningarna mycket! En riktig pärla!

Visa alla 1 recensioner