Lökar & knölar : inspiration, skötsel, lexikon (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Våra trädgårdsväxter
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2022-04-04
Upplaga
3
Förlag
Babel Förlag
Medarbetare
Hansson, Björn (foto)
Dimensioner
276 x 194 x 26 mm
Vikt
1323 g
SAB
Qe
ISBN
9789198293364
Lökar & knölar : inspiration, skötsel, lexikon (inbunden)

Lökar & knölar : inspiration, skötsel, lexikon

Inbunden,  Svenska, 2022-04-04
489
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Äntligen ett riktigt praktverk om lökväxter på svenska!

Lök- och knölväxter utgör en stor del av trädgårdens växter. Främst tänker man på vårlökar som snödroppar, pärlhyacinter och tulpaner, men då har man bara skrapat på ytan. Till lök- och knölväxterna räknas också alla liljor, dahlior och narcisser, entusiastväxter som kobrakallor och väpnarliljor, för att inte glömma trädgårdens trendigaste invånare Allium med sina stora lila bollar.

Bokens första del ger mängder av planteringstips och förslag till användningsområden såsom rabatt, kruka, stenparti, grusträdgård, lökhus, lund och äng. Här finns handfasta odlings- och skötselråd kring inköp, gödsel, vatten, förökning, klimat, jord och skadegörare. Vi får också en lathund för olika jordar, lägen och gnagarsäkert. Del två är en utförlig uppslagsdel med över 1 700 växtbeskrivningar med råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige. Boken är rikt illustrerad med mer än 1 100 foton och illustrationer som gör den till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.

Lökar & knölar är en självklar fortsättning och ett nödvändigt komplement till böckerna Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter. I likhet med dessa riktar sig boken till såväl nybörjare som entusiaster men också till proffs såsom plantskolor, trädgårdsarkitekter, anläggare och studerande.

Marie Hansson är en av våra mest lästa trädgårdsförfattare, Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfotografer. Tillsammans har de gett ut nio trädgårdsböcker. De tilldelades tidningen Allt om Trädgårds Stora Pris 2011.

Några pressröster om Lökar & Knölar:

"Det här är omistlig litteratur för alla trädgårdsälskare" Elle Interiör

"De har gjort det igen - en oumbärlig trädgårdsbok." SR P4 Extra

"Årets praktverk i trädgårdsfloran måste vara "Lökar och knölar" av Björn och Marie Hansson. ... En given bok att försjunka i när höststormen ryter och vi drömmer om vårljuset." Allas
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lökar & knölar : inspiration, skötsel, lexikon
  2. +
  3. Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon av Marie Hansson, Björn Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 1088 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna