Vad är marxism? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2019-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Stormklockan
Översättare
Bokförlaget Stormklockan
Originaltitel
What is Marxism?
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
315 g
SAB
Ocgd
ISBN
9789198314618
Vad är marxism? (häftad)

Vad är marxism?

Häftad Svenska, 2019-09-01
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Efter att ha blivit en bästsäljare på engelska ges nu boken "Vad är marxism?" för första gången ut på svenska. Den riktar sig till dig som är nybörjare inom marxismen och innehåller tre avsnitt som täcker den marxistiska teorins tre grundpelare: dialektisk materialism, historiematerialism och marxistisk ekonomi. De kompletteras av viktiga utdrag från texter av några av marxismens mest framstående företrädare - Marx, Engels, Lenin och Trotskij.

Instabilitet, kris, krig och växande klassklyftor gör marxismen alltmer attraktiv för miljontals arbetare och unga runtom i världen. Revolutionens gamla mullvad gräver sig fram djupt inne i samhällets grundvalar, som Marx sade.

Och ändå får vi hela tiden höra att marxismen antingen är irrelevant, förlegad eller till och med död. Men om det vore sant, varför pumpas det då ut så många böcker och artiklar varje år som attackerar marxismen? Det verkar som att den härskande klassen är oroliga eller till och med rädda för dessa "döda" idéer.

Marxismen - eller den vetenskapliga socialismen - är namnet på den uppsättning idéer som Karl Marx och Friedrich Engels först utarbetade för mer än 150 år sedan. Tillsammans ger dessa idéer en teoretisk grund för arbetarklassens kamp för en högre form av samhälle - socialismen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är marxism?
  2. +
  3. Staten och revolutionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Staten och revolutionen av Vladimir Iljitj Lenin (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna