Efter demokratin : sju essäer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2019-07-01
Upplaga
1500
Förlag
Debattförlaget
Originaltitel
Efter demokratin
Dimensioner
222 x 153 x 32 mm
Vikt
634 g
SAB
Ocgaa
ISBN
9789198335767
Efter demokratin : sju essäer (inbunden)

Efter demokratin : sju essäer

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-07-01
272
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Efter demokratin innehåller sju essäer som alla på något sätt tar upp hur demokratiska nationer fungerar och demokratins koppling till nationalism respektive globalism. Populismen påstås hota demokratin. Är det sant? Vilken koppling har vänsterns politik med sovjetiskt trettiotal? Hur styrs vi av identitetspolitiken och mediernas propaganda? Är ett samhälle där politikerna ignorerar folkviljan ett demokratiskt samhälle? Varje år beviljas 130.000 till 150.000 uppehållstillstånd i Sverige och sedan millennieskiftet har 1.8 miljoner nya tillstånd beviljats. Vilka är massinvandringens konsekvenser? Är det rasism och högerextremism att ta ställning mot massinvandring? Finns det något som kan kallas för mångkultur? Är det islamofobi att ogilla islams utbredning? Har "expertväldet" urholkat demokratin? Hur dör en demokrati? Kan kopplingen demokrati-nationalism-kapitalism vara ett framgångs recept? Frågorna är många. De handlar om välfärdssveriges framtid.
I Efter demokratin vrider och vänder Karl-Olov Arnstberg, etnolog och tidigare professor vid Stockholms universitet, på mångkulturens och massinvandringens konsekvenser. Han granskar den klyfta som löper mellan en globalistisk elit och medborgare som ser hur det svenska samhället omvandlas och oroas av att kursen är utstakad mot en systemkollaps. Tidigare har K-O Arnstberg bland annat skrivit PK-samhället och de två volymerna av Invandring & mörkläggning tillsammans med journalisten Gunnar Sandelin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Efter demokratin : sju essäer
 2. +
 3. PK-samhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt PK-samhället av Karl-Olov Arnstberg (häftad).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Efter demokratin : sju essäer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd
  Markus E, 28 oktober 2019

  Intressant , undersöker hur ett samhälle fungerar ur ett annat perspektiv än de ENDA perspektiv vi har idag med vissa variationer såklart. Läsvärd !

 2. Oumbärlig samtidsanalys
  Therese H., 23 juli 2019

  Denna bok borde, precis som Arnstbergs många böcker, vara obligatorisk läsning för insikten vart vi och vårt samhälle är på väg.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karl-Olov Arnstberg