Skippa Nyheterna : varför jag slutade läsa nyheter och varför du också borde göra det (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2022-06-16
Förlag
Heja Framtiden Förlag
Illustratör/Fotograf
Olof Forsgren
Dimensioner
225 x 150 x 13 mm
Vikt
402 g
ISBN
9789198775631
Skippa Nyheterna : varför jag slutade läsa nyheter och varför du också borde göra det (häftad)

Skippa Nyheterna : varför jag slutade läsa nyheter och varför du också borde göra det

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-06-16
254
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Man måste ju hänga med. Eller måste man det?

För sju år sedan blev jag utmattad och slutade läsa nyheter. Jag hade nog med mitt, världens bekymmer fick vänta.

Så småningom mådde jag bättre, men jag började aldrig läsa nyheterna igen. Inget tydde på att jag hade missat något viktigt under nyhetsfastan. Jag förstod ändå världen minst lika bra som de som fortsatt att dagligen utsätta sig för det piskande nyhetsregnet.

Det gick upp för mig att vår besatthet vid det dagsaktuella bara är ett brus. Nyheterna är förenklade, spekulativa och uppstressande sagor. Sagor som - faktiskt - bygger om våra hjärnor så att de fungerar sämre.

Det är inte bara medierna det är fel på. Vi alla ingår i samma osunda ekosystem. Vi belönar det värsta och scrollar förbi det viktiga. Vi får en felaktig bild av världen och vi blir rädda. Ändå ropar vi ständigt efter mer, hur mycket mörker vi än vältrar oss i.

Skippa nyheterna gör en djupdykning i det ekosystemet. Den är också en gör-det-själv-bok om hur man kliver ur det, mår bättre, och - hur underligt det än kan låta - blir bättre informerad.

Författarpresentation:

Tobias Wahlqvist (f 1975) är en hängiven mångsysslare som under 20 år drivit egen verksamhet inom kommunikation och medieproduktion, en bransch där nyhetslogiken dikterar en hel del av spelets regler.

Driven av ett sunt akademikerkomplex vill Tobias alltid lära nytt om allt (utom sport och bokföring).

Tobias har producerat den hyllade podden Synfält framåt!, där allt från statsråd till politiska påläggskalvar radats upp bakom mikrofonen för att få reda på vad de egentligen vill, bortom den pajkastning som nyheterna uppehåller sig vid.

Under åren har han bland annat varit konsertfotograf, drivit galleri och bjudit centrala figurer ur makt- och media-eliten på konstig öl.

Nyhetsknarkandet har gått i arv i Tobias släkt sedan åtminstone hans farfar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skippa Nyheterna : varför jag slutade läsa nyheter och varför du också borde göra det
 2. +
 3. Tillbaka till samtalet : samtalets kraft i en digital tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillbaka till samtalet : samtalets kraft i en d... av Sherry Turkle (inbunden).

Köp båda 2 för 523 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skippa Nyheterna : varför jag slutade läsa nyheter och varför du också borde göra det. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Årets bästa bok!
  Lilli (Uppsala), 20 juli 2022

  Den här boken var riktigt bra. Och den var inte som jag väntade mig.

  Jag fick boken som present och hade inga särskilda förväntningar på den. Jag trodde att det skulle vara en bok om att undvika att höra nyheternas jobbiga sanningar, och jag är ingen nyhetsknarkare, så jag trodde inte att jag behövde en sådan. Jag tänkte mig nog också att den skulle vara lite brysk, som många böcker skrivna av någon som hittat en egen metod att må bra kan vara. Men det var den inte. Den var vänlig oc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner