Känslostorm : att möta döden i sitt arbete (häftad) Känslostorm : att möta döden i sitt arbete
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2022-10-12
Upplaga
1
Förlag
JW förlag
Dimensioner
210 x 135 x 16 mm
Vikt
312 g
SAB
Dokc
ISBN
9789198804607
Känslostorm : att möta döden i sitt arbete (häftad)

Känslostorm : att möta döden i sitt arbete

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-10-12
159 240 Du sparar 81 kr!
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Dödsbudet landar som en käftsmäll. Det fullkomligt exploderar i hennes ansikte. Sedan följer ett förtvivlat skrik som skär igenom precis allt. Allt jag vill är att försvinna. Men det går inte, för jag måste stanna kvar och leverera en mening till.

Känslostorm är en erfarenhetsbaserad fackbok om att möta döden i arbetet och vilka känslor det väckt hos människan bakom uniformen. Läsaren bjuds med bakom kulisserna och får känna blodet rusa samtidigt som fakta presenteras. Boken ger bland annat insikt i vad det kan innebära att: förhindra självmord, meddela dödsbud, ingripa vid mord, ta hand om förruttnade kroppar och hantera dödsfall i egen organisation. Känslostorm vänder sig till den som vill få ett inifrånperspektiv på några av samhällets svåraste yrken. Boken kan med fördel också läsas av blivande poliser, officerare, brandmän, präster, socionomer och vårdpersonal.

Patrik Thunholm är fil. mag. och arbetar idag som polis och reservofficer. Han har en tidigare bakgrund som bl.a. yrkesofficer, polisutbildare, HR-chef i räddningstjänsten och försvarsanalytiker. Döden har funnits närvarande hela hans arbetsliv och i debuten Känslostorm packas ryggsäcken med dödsfallsrelaterade erfarenheter upp. Författaren har tidigare skrivit flera rapporter om och för bland andra Polismyndigheten och Försvarsmakten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Känslostorm : att möta döden i sitt arbete
  2. +
  3. 4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra

De som köpt den här boken har ofta också köpt 4 minuter och 8 sekunder : miraklet i Gottröra av Cecilia Von Hofsten, Karin Gustavsson (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Känslostorm : att möta döden i sitt arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Klockren erfarenhetsbaserad bok
    Charlotta Beckius (Falkenberg), 20 november 2022

    Jag fastnade redan från början i de olika livsöden som vävs samman och den stora variation på utmaningar som en officer och en polis kan ställas inför när döden är närvarande på dramatiska sätt. Det är fascinerande att få en inblick i både arbetslivet och samtidigt få läsa om hur författaren har dragit erfarenhet av sina år i uniform och genomgår en personlig utveckling genom åren. Jag släppte inte boken förrän jag hade läst klart den och inte nog med att man blir berörd av alla livsöden, man... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner