Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
750
Utgivningsdatum
2019-09-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
217 x 165 x 65 mm
Vikt
1554 g
SAB
Gcz Bellman, Carl Michael
ISBN
9789100141790
Bellman : biografin (inbunden)

Bellman : biografin

(26 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-27
229
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Staden myllrade omkring honom. Vattenkuskar, soldater och pigor trängdes med grevinnor, tullsnokar och notarier, solen blänkte i kyrkspiror och sabelfästen. Vart man gick anade man hamnens närvaro med saltlukt, höga master och främmande språk. Skalden Carl Michael Bellman (1740-1795) lämnade sällan Stockholm. Men han var en gudabenådad poet, och i sin märkliga sångsamling Fredmans epistlar skapade han en hel värld.

Carina Burman har gjort sig känd som stilsäker biograf. Nu skildrar hon Bellman med utgångspunkt i staden, tiden och de kvinnor och män som omgav honom. Bellman. Biografin är den mest omfattande levnadsteckningen som gjorts över Sveriges genom tiderna kanske störste diktare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bellman : biografin
 2. +
 3. Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och hans pris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nobel : den gåtfulle Alfred, hans värld och han... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bellman : biografin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Berikande läsupplevelse
  Håkan, 9 juni 2021

  Initierad, full av liv. Carina Burman är en författare som fångar läsaren. Boken är tung på fakta och även viktmässigt. Ta chansen, läs den i hängmattan i sommar och lev i Bellmans värld (och få lite styrketräning samtidigt).

 2. Bellman-biografin
  Olle Z Haeggström, 3 februari 2020

  En mycket initierad biografi om Bellman och 1700-talets Stockholm. Författaren har gjort ett mycket ambitiöst och noggrannt arbete med mycket källforskning. Finns alltid en risk att liknande verk kan bli för mycket av "akademisk avhandling" men författaren har skickligt balanserat detta och boken är ett måste för varje Bellmanälskare. Lite för tung att läsa liggande, men det går.

 3. Bellman i vårt hjärta
  Kenneth Magnusson, 22 december 2019

  Suverän skildring. Burman levandegör Bellman och den tid han levde i; människor, miljöer, umgängesformer, mat och dryck. Realistiskt, ömsint. En njutbar läsning.

 4. Bellmans 1700-tal
  Björn-Ola Vestin, 14 oktober 2019

  En alldeles utmärkt sammanfattande historisk och litterär/poetisk biografi över Bellmans liv och samtid. Kan med fördel läsas tillsammans med andra verk från samma eller liknande förhållanden

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Carina Burman