Gubbas hage (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2018-05-07
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Biberg, Jan (form)
Dimensioner
247 x 180 x 35 mm
Vikt
985 g
SAB
Ue.056
ISBN
9789100174118
Gubbas hage (inbunden)

Gubbas hage

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-07
215
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken handlar om ett halvt tunnland hagmark och om alla ställen i omgivningarna där jag vandrat och ibland gått vilse. Jag har skrivit upp vad som har hänt och vilka växter och djur jag under årens lopp har sett. Mina följeslagare har varit många; de flesta är döda sedan länge. De har lärt mig allt om det som lever och växer här.

Kerstin Ekman skriver om det vilda i skog och ängsmark och om den artrikedom som nu hotas av utarmning och försvinnande. Hon läser och vandrar i landskap och litteratur och låter oss dela det hon sett, tänkt och lärt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gubbas hage
 2. +
 3. Jord : funderingar kring grunden för vår tillvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jord : funderingar kring grunden för vår tillvaro av Håkan Wallander (häftad).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gubbas hage. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Blommor och bin
  Anna Birgitta (Hemma), 21 augusti 2018

  Mycket läsvärd!
  Bör nog läsas ett par gånger med tid för eftertanke emellan. Vackert språk och vackra bilder, kan inte bli mycket bättre!
  Läs den!

 2. Vår främsta författare
  Bertil Quentzer, 17 juli 2018

  Det är en djupt personlig bok. Läs den långsamt. Ta fram bilder på de växter hon inte fotograferat. Sörj inte för mycket över hur mycket tid du slösat på fåfängligheter utan gläds att du får läsa den kanske vackraste boken i din bokhylla och att du ledsagas av den bästa ciceron du kan få.
  Bertil Quentzer

 3. Mästerlig bok av Ekman
  Thomas Nydahl, 15 juni 2018

  Kerstin Ekmans nya bok är något i svensk litteratur så ovanligt som ett språkligt och innehållsmässigt mästerverk. Vem hade kunnat mäta sig med henne i det avseendet? Få nu levande svenska författare, den saken är klar. Kanske kommer man att tänka på Sara Lidman eller tidigare generationers mästare som Harry Martinson och Eyvind Johnson.

  Kerstin Ekman är ingen missionär. Men det hon skriver gör så starkt intryck att man faktiskt vill lära av henne. Det gäller såväl hagen kontra trädg... Läs hela recensionen

 4. Läs boken!
  Hasse Roland Lindfors, 13 juni 2018

  Som alltid när det gäller Kerstin Ekman - vilket språk! En njutning att läsa boken. Och jag delar dessutom hennes livsfilosofi och syn på naturen. Och har samma oro inför framtiden när våra fåglar, insekter och växter så snabbt minskar!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Gubbas hage