Gubbas hage (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2018-05-07
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Biberg, Jan (form)
Dimensioner
247 x 180 x 35 mm
Vikt
985 g
SAB
Ue.056
ISBN
9789100174118
Gubbas hage (inbunden)

Gubbas hage

(42 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-05-07
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gubbas hage Kan levereras innan julafton
Den här boken handlar om ett halvt tunnland hagmark och om alla ställen i omgivningarna där jag vandrat och ibland gått vilse. Jag har skrivit upp vad som har hänt och vilka växter och djur jag under årens lopp har sett. Mina följeslagare har varit många; de flesta är döda sedan länge. De har lärt mig allt om det som lever och växer här.

Kerstin Ekman skriver om det vilda i skog och ängsmark och om den artrikedom som nu hotas av utarmning och försvinnande. Hon läser och vandrar i landskap och litteratur och låter oss dela det hon sett, tänkt och lärt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gubbas hage
 2. +
 3. Löpa varg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löpa varg av Kerstin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Gubbas hage. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Njutningsfull slow-read
  Kristina Sjögren, 25 oktober 2021

  En njutningsfull "slow-read" om naturen och vårt förhållande till den. Jag blir inspirerad att lära mig mer om växter och djur och samtidigt förfärad över hur vi behandlar vår omvärld och medvarelser.

 2. Vackert om åldrande och det vilda i naturen
  Erica, 26 november 2018

  Som relativt nybliven villaägare med en uttalad motvilja mot gräsmattor, så njuter jag storligen av Kerstin Ekmans fascination av det vilda och ursprungliga, hennes förtjusning över allt nytt och oväntat som dyker upp där man inte har kört en gräsklippare.

  Som relativt nybliven pensionär kan jag också identifiera mig med hennes funderingar kring inte bara det egna åldrandet, utan också naturens cirkulära lopp av liv och död.

  Vackert är det, och starkt berörande - ytterligare... Läs hela recensionen

 3. Naturnära skildring av en äng i Sverige
  -, 29 oktober 2018

  Kerstin Ekman är en fantastisk skildrare av det lilla i det stora, från ängen till den skogsskövling vi som bor på landet upplever i dag. Om någon svensk efter Selma Lagerlöf har gjort sig förtjänt av Nobelpriset är det hon, som ser och skildrar hur vår natur utarmas av okunnighet och pengabegär.

 4. Blommor och bin
  Anna Birgitta (Dalarna), 21 augusti 2018

  Mycket läsvärd!
  Bör nog läsas ett par gånger med tid för eftertanke emellan. Vackert språk och vackra bilder, kan inte bli mycket bättre!
  Läs den!

 5. Vår främsta författare
  Bertil Quentzer, 17 juli 2018

  Det är en djupt personlig bok. Läs den långsamt. Ta fram bilder på de växter hon inte fotograferat. Sörj inte för mycket över hur mycket tid du slösat på fåfängligheter utan gläds att du får läsa den kanske vackraste boken i din bokhylla och att du ledsagas av den bästa ciceron du kan få.
  Bertil Quentzer

 6. Mästerlig bok av Ekman
  Thomas Nydahl, 15 juni 2018

  Kerstin Ekmans nya bok är något i svensk litteratur så ovanligt som ett språkligt och innehållsmässigt mästerverk. Vem hade kunnat mäta sig med henne i det avseendet? Få nu levande svenska författare, den saken är klar. Kanske kommer man att tänka på Sara Lidman eller tidigare generationers mästare som Harry Martinson och Eyvind Johnson.

  Kerstin Ekman är ingen missionär. Men det hon skriver gör så starkt intryck att man faktiskt vill lära av henne. Det gäller såväl hagen kontra trädg... Läs hela recensionen

 7. Läs boken!
  Hasse Roland Lindfors, 13 juni 2018

  Som alltid när det gäller Kerstin Ekman - vilket språk! En njutning att läsa boken. Och jag delar dessutom hennes livsfilosofi och syn på naturen. Och har samma oro inför framtiden när våra fåglar, insekter och växter så snabbt minskar!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman