Ström ombord : installation, användning och underhåll av elsystem i fritidsbåtar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nautiska Biblioteket
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2013-01-14
Upplaga
4
Förlag
Norstedts
Översättare
Geije Johansson
Originaltitel
Ström om bord - Håndbok om elektrisitet i fritidsbåter
Illustratör/Fotograf
Björn Norheim
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
332 g
SAB
623.8202,621.319,Prcc,Pcb
ISBN
9789113037639

Ström ombord : installation, användning och underhåll av elsystem i fritidsbåtar

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-01-14

Slutsåld

En populär handbok som ger praktisk vägledning om installation, användning och underhåll för såväl båtägare och båtbyggare som elektriker. Här finns också tips om hur man själv, med enkla medel, uppgraderar sin elanläggning.

Ur bokens innehåll:

• Batteriet - båtens hjärta
• Strömkällor ombord
• Landström
• Felkällor och korrosion
• Kablage och installation

"Så här ska det se ut. Även den mest opraktiske båtägare ... klarar av sitt elsystem ombord med den här boken i näven ... en enda lång aha-upplevelse ... Med rediga skisser och bra förklaringar ger sig Winge in i ellärans mysterier och han behandlar också just de prylar vi alla har i båten."
Båtliv
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Ström ombord : installation, användning och underhåll av elsystem i fritidsbåtar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokan är väldigt grundläggande. Nybörjarkurs i...
  Anders Mattson, 30 oktober 2013

  Bokan är väldigt grundläggande. Nybörjarkurs i svagströmselektronik. Jag hade förväntat mig mer i form av exempel på lösningar, exempel på kvalitetsprodukter och referenser till förebilder inom området.

 2. Författaren har svårt att hålla en jämn nivå...
  Lars Eric Carlsson, 8 juli 2013

  Författaren har svårt att hålla en jämn nivå beträffande svårighetsgrad inom ämnet. Han blandar högt och lågt så att det är svårt att förstå vem boken vänder sig till. För den avancerade finns stora partier som är helt elementära och därmed onödiga, medan den oerfarna knappast har glädje av de mer avancerade momenten.

 3. Inte helt aktuell på alla punkter. Men dock en hel del...
  Staffan Lindqvist, 7 maj 2013

  Inte helt aktuell på alla punkter. Men dock en hel del god fakta som man kan ha nytta av vid arbetet med elsystemet i båten.

 4. Boken skrevs 1994 och har sedan dess endast översatts...
  dmchris, 22 april 2013

  Boken skrevs 1994 och har sedan dess endast översatts till svenska (från norska). Är alltså inte alls så modern som man skulle kunna tro.

  I övrigt är den helt ok, känns som en första bok i ellära för gymnasiet eller motsvarande. Förklarar bra och är inte direkt missnöjd med mitt köp. Men är besviken på att jag inte får med lite mer uppdaterad information om LED, batterier, solpaneler etc.

  Kort sagt ingen höjdare om man redan har lite grundkoll på el. däremot säkert ett bra köp för alla som är helt nya på området.

 5. Lagom lättläst om man redan kan lite termer om...
  Micke Klingvall, 16 april 2013

  Lagom lättläst om man redan kan lite termer om elhantering och förstår hur el funkar. Den är inte så mycket för större båtar.

 6. Ström ombord
  LA, 23 januari 2013

  För att vara en bok utgiven 2013 är det dåligt att inte nämna något om LED-lampor. Strömåtgång för lampor, kyl o TV är helt missvisande.
  En hel sida visar hur en fördelardosa ser ut i delar. Hur många båtägare har en fördlardosa ombord? Annars är det mycket matnyttigt i boken, Den är mycket pedagogisk.
  " Elsystem ombord" känns modernare.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jon Winge

 • Emergency Companion

  Jon Winge

  A handy, splash-proof, on-the-water reference guide should you ever find yourself in an emergency: it could be your saviour. Covering everything from fires, leaks, engine trouble and emergency steering to man overboard, first aid, dismasting and d...