Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2018-03-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Fält, Stefan (form) / Bergström, Martin (foto) / Klementsson, Thomas (foto)
Dimensioner
235 x 175 x 20 mm
Vikt
566 g
SAB
Qe,Ls
ISBN
9789127155169
I odödliga odlares sällskap : livsläxor och botaniska tricks (inbunden)

I odödliga odlares sällskap : livsläxor och botaniska tricks

(6 röster)
Inbunden, Svenska, 2018-03-17
259
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Inom odlingsvärlden fnns några av de knäppaste, roligaste, vildaste och mest inspirerande galenpannor som du någonsin kommer träffa. Världens mest visionära trädgårdsmästare är allt från aristokrater och detroniserade prinsessor till rättshaverister och eremiter i grottor. Jag gillar att tänka på dem som ungar på en skolgård, olika smågäng som då och då smälter ihop för att sen delas upp igen. Ibland uppstår käbbel, men egentligen har de alla sammamål: att växa och odla, tillsammans, parallellt, med världen och naturen omkring dem.

Odlarna är en personlig berättelse om några av världens mest bohemiska, enastående odlare och deras livsöden. En sorts hemlig historia, som bara syns utifrån, i efterhand, men även en odyssé genom grönsaksland och blomsterrabatter, ett axplock av all den kunskap som världens mest enastående trädgårdsmästare har att lära oss: odla strandkål som Derek Jarman och squash som Masanobu Fukuoka, skapa trädgårdsrum som Vita Sackville-West och bind buketter som Constance Spry.

Det är både en sorts antologi över de poetiska underverk som människan och naturen kan åstadkomma tillsammans och en konkret odlingsbok: en sorts best of trädgård med tips och kunskap hämtade från odlare i den bohemiskaeliten.

Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The Secret Gardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I odödliga odlares sällskap : livsläxor och botaniska tricks
  2. +
  3. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem : Carl och Karin Larssons värld av Elsa Billgren, Ulrika Ewerman (kartonnage).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Unnes