Input Grammatikundervisning - för sfi och sva (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2016-10-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lundbom, Åsa (form)
Illustratör/Fotograf
Sara Lövestam
Dimensioner
240 x 185 x 7 mm
Vikt
255 g
ISBN
9789127445642
Input Grammatikundervisning - för sfi och sva (häftad)

Input Grammatikundervisning - för sfi och sva

(4 röster)
Häftad Svenska, 2016-10-13
401
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Som lärare för nybörjare i svenska kastas du ofta ut i en verklighet där man förväntas veta hur grammatik ska förmedlas. I bästa fall har du med dig en utbildning där grammatikkunskaper fått utgöra en del, och i allra bästa fall har du haft en utmärkt lärare i språkdidaktik på högskola eller universitet. Men det mesta får man ändå lära sig själv. Har man, som många volontärer eller obehöriga lärare, inte någon språkdidaktisk utbildning alls kan det kännas som att hoppa i vattnet och hoppas att snabbt lista ut hur man simmar.
Roligare grammatikundervisning

I Grammatikundervisning för sfi och sva berättar författaren Sara Lövestam om grammatikundervisning med grund i elevernas nyfikenhet och språkkänsla. Grammatiken utvecklar vårt tänkande och är dessutom roligt! I boken går hon systematiskt igenom svenska språkets grammatiska moment för ett funktionellt språk, i den ordning inlärarna kan tillgodogöra sig dem.

Grammatikundervisning för sfi och sva ger handledning, kunskap och råd i grammatik och didaktiska grepp och metoder för en roligare och mer lättillgänglig grammatikundervisning, vilket naturligtvis leder till en snabbare språkutveckling.
Filmer

Till Grammatikundervisning för sfi och sva finns även ett antal filmer där Sara Lövestam demonstrerar grammatikundervisningen i sitt klassrum, med elever.

Se filmen Hem eller hemma

Se filmen Sin/sitt/sina

Se filmen Presenssystemet och preteriumsystemet

Sara Lövestam, författare och sfi-lärare berättar och visar hur du som lärare kan undervisa i grammatik på ett roligt och effektivt sätt. Hennes undervisning har sin grund i moderna rön kring processbarhetsteori, genrepedagogik och frasinlärning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Input Grammatikundervisning - för sfi och sva
  2. +
  3. Kreativ grammatikundervisning : från förskoleklass till åk 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kreativ grammatikundervisning : från förskolekl... av Jessica Eriksson, Camilla Grönvall Fransson, Annelie K Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Lövestam