Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2017-09-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademiska
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Illiste
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
370 g
SAB
Euc
ISBN
9789127819047
Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik (häftad)

Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik

(4 röster)
Häftad, Svenska, 2017-09-23
280
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Autism och ADHD i skolan och tydliggörande pedagogik

I boken Autism och adhd i skolan handbok i tydliggörande pedagogik förklarar författarna elevernas ojämna förmågor och svårigheter, hur de kan upptäckas i skolan och framför allt hur du med tydliggörande pedagogik kan anpassa undervisningen och skoldagen. Med tydliggörande pedagogik blir skolan begriplig, hanterbar och meningsfull. Tack vare enkla tekniker kan du kompensera för nedsatta funktionsförmågor och dra nytta av elevernas styrkor, så att dina elever kan nå kunskapsmålen.Det är dags att låsa upp alla dörrar och skapa en tillgänglig skola!

Autsism och adhd i skolan är en praktisk handbok är skriven för alla inom skolans värld, främst från förskoleklass till årskurs 9: lärare, speciallärare, personal inom elevhälsan, pedagoger på fritidshem och elevassistenter. Den kan med fördel även inspirera personal i gymnasieskolan och läsas av föräldrar.

Sagt om boken:

Bokens styrka ärde många exempel som ges och den fungerar bra som praktisk handbok för pedagoger. De olika strategier sompresenteras passar de flesta elever i skolan och kan ses som verktyg för att skapa en inkluderande lärmiljö som ärförutsägbar, tydlig och ger möjlighet till såväl energi och motivation som återhämtning. Ett angeläget avsnitt tarupp motivationens väsentliga betydelse för lärande och inspiration.

Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 2, 2018

Hur kan vi pedagoger arbeta för att skoldagarna ska vara begripliga, hanterbara och meningsfulla för alla elever? Boken Autism och ADHD i skolan - handbok i tydliggörande pedagogik - ger nödvändiga nycklar för att öppna även de dörrar med flest lås. Den ger konkreta exempel, övningar och tekniker även för oss som möter dessa elever i gymnasiet. Den inspirerar oss att ännu mer jobba för en skola som är tillgänglig för alla.

Joakim Blom, samordnare, Annica Svartserud, Specialpedagog och Anna Lindberg, lärare i svenska och engelska, Rudbecks AST- enhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik
  2. +
  3. Motiverande samtal vid autism och adhd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motiverande samtal vid autism och adhd av Liria Ortiz, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Autism och ADHD i skolan : handbok i tydl...