Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2020-01-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Illustratör/Fotograf
Amanda LeCorney
SAB
Do
ISBN
9789127826953
Veterinären som var rädd för hundar : Hjälp ditt barn att övervinna sina rä (inbunden)

Veterinären som var rädd för hundar : Hjälp ditt barn att övervinna sina rä

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-01-25
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sagt om boken:
Berättelsen är intressant, lärorik och hoppingivande och innehåller även en portion språklig humor. Illustrationerna som är gjorda av Amanda LeCorney passar bra ihop med både handling och stil.

Personligen gillar jag såna här böcker som både har en del man kan känna igen sig i och en del som man kan få hjälp av. Det ligger kanske lite i barnbokens natur att kombinera nytta med nöje, men alla lyckas inte med det så bra som boken "Veterinären som var rädd för hundar" faktiskt gör.
Barnboksbloggen

Spindlar, mörker eller att gå vilse det finns mycket som barn kan vara rädda för. Ibland blir rädslan så stark att barnet inte vågar göra det som hen egentligen vill. Men du som vuxen kan hjälpa barnet att bli modigare!

Här får en hundrädd veterinär hjälp av barnen Anton och Jasmin att steg för steg utmana sin rädsla. Berättelsen beskriver hur rädsla känns i kroppen och hur det gradvis går att våga närma sig det läskiga.

Veterinären som var rädd för hundar är skriven för barn i åldern 3-8 år. Den baseras på vetenskapliga metoder som används i KBT och hjälper dig att prata med barn om rädslor och om hur de går att övervinna.

Lars Klintwall är lektor i psykologi vid Stockholms universitet och forskar inom barnpsykoterapi. Han arbetar också som barnpsykolog på en vårdcentral. Amanda LeCorney är illustratör och arkitekt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Veterinären som var rädd för hundar : Hjälp ditt barn att övervinna sina rä
  2. +
  3. Veterinär Vims : Pluttifanternas hjälte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Veterinär Vims : Pluttifanternas hjälte av Tanja Matila (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Veterinären som var rädd för hundar : Hjälp ditt barn att övervinna sina rä. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok om att utmana sina rädslor
    @barnbokstips, 9 februari 2020

    "Veterinären som var rädd för hundar" är en bok som på ett lekfullt sätt vill hjälpa barn att övervinna rädslor. De flesta människor har någon rädsla som kommer i vägen för det man vill göra. I boken har veterinären blivit skrämd av en hund så nu kan hon inte längre ta hand om hundarna som kommer till kliniken. Anton och Jasmin kommer dit med Antons hund Max som inte vill äta, men förstår att de först måste hjälpa veterinären bli av med sin hundrädsla. Boken innehåller grunderna i KBT nämlige... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Veterinären som var rädd för hundar : Hjä...