Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2017-01-17
Upplaga
5
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Metodpraktikan : Konsten att studera samhälle, individ och marknad
Dimensioner
240 x 160 x 25 mm
Vikt
667 g
SAB
O:b
ISBN
9789139115151
Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad (häftad)

Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad

(3 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-17
699
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Metodpraktikan är en vägledning för den som vill ta ett helhetsgrepp på empirisk samhällsforskning. Boken ger ett samlat perspektiv på hela forskningsprocessen från de viktiga inledande stegen med problemformulering och designval till de kanske mest spännande momenten i form av analys och tolkning. Boken är också heltäckande i betydelsen att den ger en fyllig genomgång av såväl kvantitativa som kvalitativa angreppssätt.
Metodpraktikan är dessutom, som titeln anger, en praktiskt användbar handbok. Här presenteras förslag till lösningar på de många problem som alltid dyker upp längs vägen från idé till färdig forskningsprodukt. Boken är i första hand skriven för universitetsstuderande på olika nivåer, men den är också användbar för alla dem utanför universiteten som intresserar sig för samhällsvetenskapliga undersökningar.
Metodpraktikan har vuxit fram ur en metodkurs för studerande på fördjupningsnivån som belönats med pedagogiskt lagpris. Denna femte upplaga är uppdaterad med nya exempel och ny metodlitteratur, bland annat om nya internetbaserade metoder för datainsamling. Upplagan har också en ny layout som gör det lättare att använda boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metodpraktikan : konsten att studera samhälle, individ och marknad
  2. +
  3. Textens mening och makt : metodbok i samhällsvetenskaplig text- och diskursanalys

De som köpt den här boken har ofta också köpt Textens mening och makt : metodbok i samhällsve... av Kristina Boréus, Göran Bergström, Kristina Boréus, Göran Bergström, Anders Björkvall (häftad).

Köp båda 2 för 1205 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »