Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2017-10-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 171 x 16 mm
Vikt
545 g
SAB
Eaby
ISBN
9789144116723

Grundbok i kooperativt lärande : vägen till det samarbetande klassrummet

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-10-16
389
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Grundbok i kooperativt lärande - Vägen till det samarbetande klassrummet får läsaren möta ett förhållningssätt som leder till inkludering, elevaktivitet, engagemang, social utveckling och lärande. Genom att eleverna arbetar utifrån samarbete och drar nytta av varandras kunskaper ökar både måluppfyllelsen och deras sociala sammanhållning, samtidigt. Boken ger läsaren flera strategier och strukturer med fokus på samarbete och flerstämmighet så att eleverna kan utveckla språk, kognitiva förmågor och relationer. Kooperativt lärande utgår från ett kommunikativt och relationsinriktat perspektiv och är ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt som stärker läraren som ledare i klassrummet.

Grundbok i kooperativt lärande beskriver den gedigna forskningsbakgrund och lärandeteori som ligger till grund för kooperativt lärande. Vidare beskrivs hur lärare praktiskt kan använda samarbetets kraft i sin undervisning. Kooperativt lärande gynnar både läraren och eleverna och kan användas från förskolans senare år, i grundskolan och inom vuxenutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grundbok i kooperativt lärande : vägen till det samarbetande klassrummet
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grundbok i kooperativt lärande : vägen till det samarbetande klassrummet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Struktur
  Anna Kristina Fransson, 5 december 2017

  Bra struktur med kapitel, hänvisning till forskning, praktisk del där man kan hämta tips och idéer . Lätt att hitta i den. Luftigt skriven.

 2. En bok alla lärare borde läsa
  Sandra, 7 november 2017

  Det finns böcker. Och så finns det böcker. Jag upplever att denna bok börjar förändra helt hur jag ser på undervisning. 100 år efter Vygotskij finns det äntligen en praktisk handbok för ett lärande som får alla de stora: Piaget, Dewey och Vygotskij att le var de än befinner sig. Fantastisk blandning mellan teori och praktik. Boken har tydliga exempel, praktiska tips och grundprinciper för hur du kan använda samarbete för att stärka lärandet. Nu när jag nu snart läst klart den så önskar man ba... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna