Konsten att hugga träd och ha skogen kvar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2017-12-15
Upplaga
1
Förlag
Mikael Karlsson
Originaltitel
Konsten att hugga träd och ha skogen kvar
Dimensioner
227 x 200 x 20 mm
Vikt
630 g
SAB
Qf
ISBN
9789163957864
Konsten att hugga träd och ha skogen kvar (häftad)

Konsten att hugga träd och ha skogen kvar

(10 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2017-12-15
349
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Att förena miljö och produktion är en helt avgörande fråga i ett hållbart samhälle. I denna bok beskriver Mikael Karlsson möjligheten att arbeta hand i hand med naturen på ett sätt som gör att vi kommer bort ifrån många av de motsättningar som idag finns mellan skogsbruk och miljöskydd.

Vi behöver en frisk natur och ett fungerande ekosystem men också någonstans att bo, mat att äta och kläder som värmer. Till att framställa, frakta och paketera detta behövs råvaror som bland annat kan komma från skogen.

För dig som är natur- och miljöintresserad ger boken en inblick i skogen och skogsbrukets betydelse för klimatet och naturen.

För dig som skogsbrukare visar boken genom handfasta tips hur du kan tjäna pengar på att arbeta med, i stället för mot naturen.

För dig som är politiker, tjänsteman eller i andra sammanhang tar beslut kring skog, klimat, natur och rekreation ger boken en tydlig inblick i de problem och de möjligheter som är knutna till brukandet av skogen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Konsten att hugga träd och ha skogen kvar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En skogsbruk för en hållbar framtid
  Daphne Thuvesson, 23 augusti 2018

  I sommar har skogarna brunnit! Vi har stort behov av ett skogsbruk som gör skogarna mer motstånds kraftiga mot både bränder och stormar - och samtidig bevara den biologisk mångfald. Här finns boken som lär oss ett sådant skogsbruk. Och på köpet ökar skogens kol inlagring rejält! Och kanske kan skogsägaren till och med öka sina inkomster.
  Rekommenderas!

 2. Viktig källa till kunskap om skogen och klimatet
  Lars-Erik Andervad, 22 augusti 2018

  Boken belyser på ett tydligt sätt hur vi kan förvalta skogen så att vi når våra mål med miljö- och klimatpolitiken. Klimatförändringarna utgör ett hot mot skogen på många sätt samtidigt som skogen har potential att bli en enorm kolsänka. Årets extrema torka visar vilken känslig balans vi har i naturen och hur viktigt det är att vi förvaltar skogen på ett hållbart sätt. Vårt industriella skogsbruk med monokulturer ökar risken för förödande skogsbränder och insektsskador. Det kunde ha behandlat... Läs hela recensionen

 3. Viktig bok för att återställa och bruka skogen!
  Aina Hagberg, 20 augusti 2018

  Vi har lite skog i Sverige och mycket av trädplanteringar. Men det är skog vi behöver för att rädda den biologiska mångfalden, göra skogen till en stabil kolsänka och göra den motståndskraftigare mot stormar och bränder.samtidigt som lönsamheten i skogsbruket upprätthålls. Läs boken och få en insikt i vad en skog är, hur den utifrån den s k Lûbecksmodellen återskapas ur en trädplantering och hur den sköts på ett hållbart sätt! Mikael Karlssons bok är viktig för både beslutsfattare, skogsägare och klimat- och miljöengangerade.

 4. Något för alla att lära sig
  Joakim Hagström, 23 mars 2018

  Regeringen, skogsstyrelsen och skogsägarna har verkligen något att lära sig av denna bok.
  Varför kalhygga när man kan hämta ut rätt sorts virke när det behövs.

 5. Viktig för livet på jorden
  Inger Karlsson, 23 december 2017

  En värdefull handbok för de skogsbrukare och beslutsfattare som vill värna om den biologiska mångfalden och samtidigt bruka skogen.
  För alla naturintresserade.

 6. Pedagogisk bok om hållbart skogsbruk!
  Fredrik Leijerstam, 23 december 2017

  Mikael Karlsson förklarar systematiskt och pedagogiskt hur vi kan få en hållbar och lönsam skötsel av våra skogar, utan alla dessa trista kalhyggen. En inspirerande bok, t o m för en stadsbo! Rekommenderas varmt. 😊

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mikael Karlsson