Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Lasota, Jerry (form)
Illustratör/Fotograf
Sara Lövestam
Dimensioner
185 x 140 x 17 mm
Vikt
331 g
SAB
Fc.013
ISBN
9789164205841
Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat veta om satsdelar (inbunden)

Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat veta om satsdelar

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-09-17
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Hennes grammatikböcker är små mästerverk av pedagogik och lustfylld läsning ... Det här är utan tvekan guldkornet i samlingen." Fokus

"Lövestam fördummar inte, utan behandlar grammatiken med den respekt och leklust som hon uppenbarligen hyser och vill dela med sig av. Boken tvingar till skratt på var och varannan sida ... mer pedagogisk än de flesta." Arbetarbladet

Vad är likheten mellan ett subjekt och en sockerkaka? Varför ska man inte jämföra bisatser med tjocka fjärilar, hur kan ett enkelt så vara både mystiskt och hjälpsamt, och hur mycket kan ett bråkigt satsadverbial egentligen ställa till med?

Ordföljd är sammanhang, intrikata mönster och den livsavgörande skillnaden mellan är inte det där ett stup? och det där är inte ett stup .

I denna uppföljare till de hyllade Grejen med verb och Grejen med substantiv får du äntligen djupdyka i mänsklighetens favorithobby: att foga ihop satsdelar!

"Man hör i hennes tonfall [som domare i Lantzkampen i P1] att hon har rävar bakom öronen så det visslar om det. Alltid lågmäld men ändå pregnant. Och det kommer fram i Grejen med ordföljd ... En perfekt uppslagsbok." SVT Gokväll
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat veta om satsdelar
 2. +
 3. Grejen med substantiv och pronomen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grejen med substantiv och pronomen av Sara Lövestam (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grejen med ordföljd : Allt du någonsin velat veta om satsdelar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Roligt och svårt
  Sister (Lund), 14 januari 2019

  Så roliga exempel på svåra meningsbyggnader! Lövestam är både klurig och rakt på sak. Om det nu låter sig göras i den labyrint av problematiska vändningar som svenska språket erbjuder.

  Om man inte har använt svenskan sedan barnsben verkar det nästan omöjligt att lära sig vårt språk. Men - många tycks ändå gå i land med uppgiften med Lövestam som lärare.

  Boken är svår att lägga ifrån sig, ("jag SKA förstå det här") mycket tack vare de drastiskt formulerade exemplen och förfat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Grejen med ordföljd : Allt du någonsin ve...