Melodifestivalen : från frack till folkfest (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-01-23
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Engblom, Mikael (form)
Dimensioner
288 x 222 x 22 mm
Vikt
1235 g
SAB
Ijxpb
ISBN
9789171264404
Melodifestivalen : från frack till folkfest (inbunden)

Melodifestivalen : från frack till folkfest

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-01-23
323
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hanna Fahl berättar den fantastiska historien om Melodifestivalen, som på 60 år gått från stråkar och strama kostymer till en färgstark folkfest - och en kulturinstitution. Vare år bänkar sig fyrtio procent av Sveriges befolkning framför finalen - bara Kalle Anka på julafton kan mäta sig med Melodifestivalen i fråga om popularitet.

Det började med svartvit teve och en dekor som mer hör hemma i en skolföreställning. Men snart började artisterna bli tuffare, musiken folkligare och sändningarna proffsigare. När ABBA vann 1974 började en ny era som lett till vår tids färgblossande, kitschstinna musikfyrverkeri. Men samtidigt ökade hatet mot schlagern och blev så utbrett att Sverige inte ens medverkade i Eurovision ett par år. Sen började Melodifestivalen långsamt men säkert stabiliseras som en kulturell samtidsparad och idag har denna folkrörelse blivit en verklig maktfaktor i svenskt musikliv.

Förutom de stora omvälvande händelserna i programmets historia bjuds bland annat på djupdykningar i nakenchockens ursprung, Roger Pontares kläder, mellanakterna som hyllades - eller utlöste smärre diplomatiska kriser - och vilka artister som beskrivits som deodoranter, korvar eller ogräs. Med sina nästan 200 bilder och skarpa texter är detta en av de roligaste skildringarna av svenskt musikliv som har getts ut i bokform.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Melodifestivalen : från frack till folkfest
 2. +
 3. Skärvor av Jeanette

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärvor av Jeanette av Pieter Tham (häftad).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Melodifestivalen : från frack till folkfest. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så rolig läsning!
  Margaretha, 12 mars 2018

  Bildrik och jättekul bok om 60 år av Mello. Hanna Fahl skriver som vanligt bra men här briljerar hon verkligen. Älskar den här boken!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hanna Fahl

 • Jag älskar din bror men jag hatar dig.

  Matilda Gustavsson, Jonas Lennermo, David Hylander, Hanna Fahl, Martin Romatowski

  »Jag älskar din bror men jag hatar dig« samlar de bästa texterna ur musikmagasinet Novells femåriga historia. Här får du berättelsen om hur Elgiganten räddade Dogge Doggelitos liv, svaret på hur Ultima Thule inspirerat dagens sverigedemokrater och...