Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2013-01-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Eriksson, Mikael (form) / Eriksson, Mikael (foto)
Dimensioner
245 x 195 x 17 mm
Vikt
735 g
SAB
Qcabb,641.563
ISBN
9789172412514
Viktminskning med LCHF så lyckas du! (inbunden)

Viktminskning med LCHF så lyckas du!

(119 röster)  |  Läs 31 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-01-31

Slutsåld

Gå ner i vikt och äta gott? För Åse Falkman Fredrikson är det ingen motsägelse. Följ hennes program och nå en permanent hälsosammare vikt.

Efter år av viktpendling, hetsätning och snedvriden självbild hittade Åse LCHF-kosten, och med den en väg till ett sundare och lyckligare liv utan ständigt växlande bantningsmetoder och fettskräck. I boken berättar Åse hur hon lyckades minska i vikt utan att dra ned på det goda i livet.

Åses 86 läckra recept och ett sexveckorsprogram hjälper också dig!

Åse har en historia med matmissbruk, framför allt sockermissbruk. Hon började banta redan vid 14 års ålder och drabbades av hetsätning. Allt kretsade kring vikten, trots att hon sällan var överviktig. Efter fyra graviditeter och fem barn (ett tvillingpar) pendlade vikten upp och ner mer än någonsin.

Till slut bestämde sig Åse att det fick vara nog. Hon gick alltid ner till 56 kilo (hennes blogg heter 56kilo.se) och sedan upp igen. Efter en 22 år lång resa av viktpendlingar och svältmetoder gick Åse över till en kost med nästan inga kolhydrater men med mera fett. Från att vara fettskrämd till att njuta av maten och samtidigt gå ner i vikt och behålla vikten. Och hon har slutat räkna kalorier.

Författaren Åse Falkman Fredrikson är kostrådgivare med gedigna kunskaper om viktpendling, ätstörningar och hur man tar sig ur gamla destruktiva mönster.

Boken innehåller 86 framgångsrecept och sexveckorsprogram.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 31 recensioner av Viktminskning med LCHF så lyckas du!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ät gott o må bra!
  Yvonne Jakobsson, 25 januari 2017

  Jag tycker att boken är väldigt bra med sina goda recept på middagar.
  Alternativen istället för potatis, pasta o ris är också mycket bra.
  Jag blir inspirerad direkt att börja laga dessa rätter. Hoppas kunna
  hålla min vikt som ännu inte är för hög. Boken var inte i första hand för mig
  att hitta ett sätt att gå ner i vikt, utan ett sätt att äta rätt o gott.

 2. Inspirerande matglädje

  En fantastiskt inspirerande bok med många bra tips. Recepten är enkla att följa. Många goda råd för att lyckas med uppsatta mål.

 3. inspiration

  inspirerande bok med mycket tips och råd. Lätta recept att följa och maten är god, fina bilder. författaren bjuder på sin egen viktresa.

 4. Bra bok
  Sandra Hammer, 16 oktober 2015

  Tydliga och enkla tips, som är lätta att följa med utförlig text och bilder på fantastiskt god mat! Underlättar för att "hålla sej på banan" så här i början på en ny livsstil.
  Tycker om levnadsberättelserna i början av boken också.
  Rekommenderar gärna!

 5. Just som boken heter...

  ... Så lyckas du med LCHF, denna boken har alla verktyg och tips för att just du ska må bättre.
  Och maten är GOD och enkel att tillaga.

 6. Guldboken!
  Pernilla, 15 augusti 2015

  Det här är vår absoluta favorit här hemma - den har gett oss massor av matinspiration under lång tid. Maten är god, smidig att laga och innehåller ingredienser som går att få tag i även på en mindre ort.

 7. Inspirerande
  Britta , 5 augusti 2015

  Denna bok har hjälp mig att komma igång ordentligt med att äta Lchf mat. Bra veckomatsedlar och andra bra recept. Dessutom står det bra information som är bra att få reda på när man inte är så insatt.

 8. Smidig och lätt att följa
  Anna, 23 januari 2014

  Boken innehåller ett bra upplägg med recept för sex veckor. De recepten jag testat hittills har varit fantastiskt goda och enkla att göra! Det är en perfekt LCHF-bok för en nybörjare tack vare det smarta upplägget. Där finns även en del tips på frukostar, snabba luncher, såser och desserter. En mycket bra bok som innehåller allt man behöver för att starta ett liv med LCHF!

 9. Annorlunda information i början för att vara en kokbok...
  Froggy, 17 december 2013

  Annorlunda information i början för att vara en kokbok men intressant.Trevliga och bra recept. Däremot lite svår att hitta i då recepten är inne i texten på vissa ställen på själva berättelsedelen. Du kan heller inte leta på typ fågel eller fisk för registret är upplagt efter vad rätten är döpt till. Tex annorlunda kyckling, då måste du komma ihåg det namnet när du letar.

 10. Bra att det fanns veckomenyer med. Recepten är inte...
  Lennart Hedberg, 21 oktober 2013

  Bra att det fanns veckomenyer med. Recepten är inte alltför krångliga för en man, +70, som sköter markservicen och som har en hustru som jagar kilon.

 11. Otroligt bra kokbok. Enkla och supergoda recept som...
  Solveig Bohlinder, 8 oktober 2013

  Otroligt bra kokbok. Enkla och supergoda recept som hela familjen kan äta. Kycklingen i gorgonzolasås är verkligen god och vad som mera är bra att de flesta rätter har bra råvaror.

 12. En mycket inspirerande bok med god mat. Fina bilder...
  Bettan, 1 oktober 2013

  En mycket inspirerande bok med god mat. Fina bilder och verkligen lätta och smakfulla recept. Ser fram emot en viktnedgång på sikt.

 13. Boken är jättefin, men dieten fungerar inte för mig...
  Ewani, 26 september 2013

  Boken är jättefin, men dieten fungerar inte för mig och det kan ju inte Åse rå för. Men det är ändå roligt att läsa en så fin bok och jag har använt recepten utan att tänka på viktnedgång.

 14. En mycket bra bok med många goda enkla recept. Man har...
  Yvhim (Floby), 23 augusti 2013

  En mycket bra bok med många goda enkla recept. Man har olika frukost alternativ och luncher som går snabbt och enkelt att fixa till. Har man inte möjlighet att laga lunch finns tips på alternativ som man kan köpa. Åse vet vad hon pratar om, hon har varit där själv. Läser man hennes tips går man ner i vikt! Med andra ord, läs även inledningen och inte bara recepten.

 15. Den bästa LCHF boken än så länge. Goda och enkla...
  FRANK ANDREASSON, 25 juli 2013

  Den bästa LCHF boken än så länge. Goda och enkla maträtter. Särskilt avsnittet med desserter är otroligt läckert. Hoppas att det kommer en uppföljare snart.

 16. Härlig bok med underbara recept och inspiration....
  Heidi Mattsson, 8 juli 2013

  Härlig bok med underbara recept och inspiration.
  Underbara bilder och mycket god mat. Tycker det är bra med veckomenyer. Helt klart en köpvärt bok att ha hemma.

 17. TOPPENBOK!! Äntligen en bok som visar att man inte...
  Fredrik Stormare, 7 juli 2013

  TOPPENBOK!! Äntligen en bok som visar att man inte behöver äta bacon & ägg bara för att viktminska! Både jag och frugan lagar all mat från denna och vi har gått ner 27 kilo tillsammans. Perfekt med frukostförslag som man sedan själv komponerar med dagens recept och lunchtips! De 8 recepten på bakverk och desserter förklarar hon att de endast ska äta ibland som livets lyx. Många LCHF matböcker förklarar inte sådant och kan lätt sända fel signaler att det är OK att äta varje dag. Bra och sund b... Läs hela recensionen

 18. Jag vill gå ner i vikt och köpte denna bok för några...
  Smalis-wannabe, 19 juni 2013

  Jag vill gå ner i vikt och köpte denna bok för några veckor sen. Recepten är rätt ok, boken är fin men LCHF och sötningsmedel går inte ihop för min del!!! För mycket bakverk, dessutom...
  Sen står det 'sex veckomenyer' men det är inga menyer i boken (?) utan varje recept har en veckodag som rubrik, det är inte veckomenyer! Jag är besviken då det står på framsidan 'viktminskning med LCHF, så lyckas du' - hur? Jag har inte lyckats trots att jag följer boken.

 19. Boken är jättesnygg och har fina bilder. Recepten är...
  KR, 18 juni 2013

  Boken är jättesnygg och har fina bilder. Recepten är enkla, inget nytt direkt. För lite om LCHF teori och enligt mig för liberal för att ge viktminskning, om det är det man ska lyckas med. För att vara en bok med flerveckors matsedel så fattas det recept och förslag hur man ska äta hela dagarna...?
  Men fin är den med det guldiga inslaget.

 20. Mycket vacker och trevlig bok! Läckra recept som gör...
  Karin Ersmark, 17 juni 2013

  Mycket vacker och trevlig bok! Läckra recept som gör mig hungrig! Saknar lunchrecept! Två recept per dag skulle jag vilja ha eller är det meningen att man ska ha gårdagens middag till lunch dagen efter? Det går ju bra det med. Gärna fler frukostar också. En riktigt inspirerande bok!

 21. Väldigt lite fakta i boken och den fakta som finns...
  Mamman, 27 maj 2013

  Väldigt lite fakta i boken och den fakta som finns undrar man var det har sitt underlag....recepten kan man lika gärna googla på internet och komma billigare undan....boken är dock snygg i bokhyllan om det är det man är ute efter

 22. En superbra bok med många goda och enkla recept som...

  En superbra bok med många goda och enkla recept som inspirerar, motiverar och uppskattas av hela familjen. Har fått mina barn att äta både vitkål, blomkål och lax på nytt sätt!

 23. Boken är helt fantastisk. Jag har lagat flera av...
  Verena Renhorn, 24 maj 2013

  Boken är helt fantastisk. Jag har lagat flera av recepten. Det är framförallt bra med veckomenyerna. Man mår ju så bra av att äta LCHF.

 24. Fantastiska och helt underbara recept! Vackra bilder...
  Zanna, 21 maj 2013

  Fantastiska och helt underbara recept! Vackra bilder och boken är en prydnad att ha ligga framme!
  Jag har provat de flesta matrecepten och allt jag lagat har blivit otroligt smakrikt och mycket gott. Recepten "håller" verkligen! Det är enkel matlagning utan krångel. Har även köpt flera ex av denna kokbok och gett i present. Mycket uppskattat.

  Jag har ett flertal LCHF-kokböcker och denna är utan tvekan den bästa!

 25. Den bästa LCHF-receptboken hittills! Vettiga och...

  Den bästa LCHF-receptboken hittills! Vettiga och sansade råd och supergoda recept! Det är bekvämt att planera inköpen efter veckomenyerna och det är inga konstiga eller ovanliga ingredienser.

 26. Bra bok med mycket goda recept. Minus för...
  Åsa Melkersson, 10 maj 2013

  Bra bok med mycket goda recept. Minus för felskrivningar. Känns som att den behövde korrekturläsas en gång till. Det drar ner helhetsintrycket.

 27. Åh vilken fantastisk kvinna! Och vilken bok hon gjort...
  Lisa, 8 maj 2013

  Åh vilken fantastisk kvinna! Och vilken bok hon gjort sen. Så otroligt inspirerande med alla läckra recept! Vacker och välgjord kokbok med egna tankar, tips och idéer, sånt gillar jag!!

 28. Helt underbar läsning med hög igenkänningsfaktor!...
  Maria, 1 maj 2013

  Helt underbar läsning med hög igenkänningsfaktor! Härliga bilder och bra recept, utan en massa konstigheter. Jag har rekommenderat den vidare till vänner och bekanta som också beställt och uppskattat den. Ett måste i recepthyllan helt enkelt!

 29. Läckra och enkla LCHF recept. Bilderna i boken är det...
  Martina, 29 april 2013

  Läckra och enkla LCHF recept. Bilderna i boken är det som gör att man vill testa de nya recepten. Jättenöjd med min bok och har gjort en hel del recept ur den till familjen.
  Lättläst och härlig att bläddra i!

 30. Enkel, tydlig lcfh-bok med massa bra tips för att...
  Johanna, 12 april 2013

  Enkel, tydlig lcfh-bok med massa bra tips för att komma igång. Lite minus för mycket felskrivningar och slarv. Annars grym!

 31. Bästa LCHF-kokboken ever!
  Liz & Jesper, 16 januari 2013

  Perfekt med 6v matsedel, recepten är enkla och innehåller inte en massa konstigheter.
  Lagat rätter ur andra LCHF kokböcker där de flesta rätter badat i fett och varit väldigt oaptitliga, i Åses kokbok är rätterna däremot väldigt "lätta" och fräscha.

  Faktadelen är väldigt givande och välformulerad, man förstår hur det hela fungerar.

  Verkligen en kokbok som sätter guldkant på livet, jag och min make kan verkligen rekommendera den!
  Varje dag bjuder på en ny och spännande rätt!
  Köp den!

Visa alla 31 recensioner

Fler böcker av Åse Falkman Fredrikson