Parfymen : en mördares historia (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2016-10-19
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Ulrika Wallenström
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
158 g
SAB
Hce
ISBN
9789174295993

Parfymen : en mördares historia

(14 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-10-19

Slutsåld

En vanlig människa skulle lätt kunna gå under i den stinkande och grymma värld som Paris fattigkvarter under 1700-talet utgör. Men Grenouille är ingen vanlig människa. Han saknar helt kroppslukt och människor blir, utan att förstå varför, illa till mods i hans närvaro. Han är född med ett säreget luktsinne och han glömmer aldrig en lukt. Dofter blir hans besatthet och hans yrke -- parfymörens. Han dras till unga oskuldsfulla kvinnor; kvinnorna intresserar honom inte -- men Doften! Den måste utvinnas och förädlas efter konstens alla regler. Som världens mest framstående parfymör kan han konsten. Men utövandet är bundet till ett fruktansvärt villkor ...

Patrick Süskind är en tysk författare och dramatiker, som blev världsberömd för sin roman Parfymen (1985) Boken har

översatts till 46 språk och sålts i 15 miljoner exemplar. Den filmatiserades 2006 av Tom Tykwer. Nu ges den ut på nytt som en "Läsarfavorit" - älskade böcker framröstade av läsarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Parfymen : en mördares historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande men vacker
  Kim (Härnösand), 27 maj 2021

  Jätteintressant bok, och väldigt annorlunda. Fascinerande språk och en hemsk intrig! En klassiker som funkar även idag, och blir en läsupplevelse man minns.

 2. Läs på franska om du kan
  Johan, 21 maj 2021

  Kanske en snobbig kommentar, men jag fick rådet av en fransktalande tyska att boken är som bäst på franska. Så om du har förmågan att läsa den franska versionen så rekommenderas det skarpt. Helt fantastiskt språk. Bara det att allt är skrivet i passé simple tar en okonstlat tillbaka till 1700-talet.

 3. Hemsk men fin
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag gillade denna bok och tyckte den var bättre än jag trodde. Jag visste innan att jag gillade handlingen men när en bok skrivs om ett äldre samhälle så kan språket bli väldigt annorlunda, men tyckte att man hängde med bra i denna bok. Det var en fin berättelse på ett sätt, men samtidigt sorglig. Jag hade dock velat ha att det var ännu grymmare och tidigare, eftersom jag gillar så hemskt som möjligt (konstig som jag är) Det var en som sagt en fin berättelse om en mördare och vägen till att bli det!

 4. Annorlunda bok
  Ronja, 10 februari 2018

  Jag tycker om annorlunda böcker och den här är rätt annorlunda. Vet att en del tycker den är lite tungläst språkligt men jag tycker inte det. Jag tycker den är vackert skriven. Sedan gillar jag även historiska romaner. Kan verkligen rekommendera denna bok. Även Dröm och dåd : Körsbärsflickan av Sandybell U Ryytty som faller lite in lite inom samma kategori som denna då det också är en udda bok i historisk miljö med vackert språk.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Patrick Süskind