Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2022-02-15
Upplaga
1
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Dimensioner
270 x 190 x 11 mm
Vikt
499 g
ISBN
9789174348064
Skolpraktik : Övningsbok (häftad)

Skolpraktik : Övningsbok

Häftad Svenska, 2022-02-15
226
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Ylva Olaussons novellserie Skolpraktik möter vi tre personer som alla studerar på sfi i kombination med att de gör språkpraktik på en skola. I denna tillhörande övningsbok finns rika och varierade möjligheter till språkutvecklande träning, kopplad till innehållet i de tre novellerna.

LÄSFÖRSTÅELSE
För eleverna, kanske särskilt på lite lägre språkliga nivåer, ger läsförståelseträningen en nödvändig grund och hjälp för att kunna gå vidare med friare samtal om novellernas innehåll - och om vad som händer mellan raderna.

ORD, UTTRYCK OCH GRAMMATIK
Ordlistorna till varje kapitel är uppdelade i substantiv, verb och adjektiv, vilket gör att grammatiken smygs in. Övningarna är varierade. Träningen på ord, uttryck och grammatik är tänkt att ge eleven en känsla av sammanhang, en känsla av att allt hör ihop. I grammatikmoment och övningar återfinns i stort sett enbart ord och meningar som förekommer i respektive novell.

Skolpraktik vänder sig till studerande på sfi C och D, och andra svenskkurser på GERS A2-B1-nivå. Den är även lämplig på olika typer av kombinationsutbildningar, särskilt på kurser i yrkessvenska för pedagoger.

Ylva Olausson är läromedelsförfattare, lärare i svenska som andraspråk och fil.mag. På Folkuniversitetets förlag har hon bland annat gett ut Vårdpraktik, Formell svenska, Vardaglig svenska och novellserien Hand i hand.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolpraktik : Övningsbok
  2. +
  3. Mörka julnätter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörka julnätter av Camilla Lagerqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Olausson