Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2013-10-30
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
179 x 110 x 23 mm
Vikt
260 g
SAB
Rbz Ibrahimovic, Zlatan
ISBN
9789175032849

Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia

(78 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-10-30
89
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "

I Jag är Zlatan Ibrahimovic ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut. För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fotboll
  ninasboktips, 4 augusti 2023

  Boken inleds med ett gäng svartvita foton genom åren för att sen övergå till hans tuffa uppväxt med oron och ilskan inombords. Han stjäl och han bråkar och har ett stort attitydsproblem. Sen fortsätter det med hur fotbollskarriären startar, hur han träffar flickvännen, blir pappa och så givetvis ännu mera fotboll och med fortsatta attitydsproblem som ibland ställer till det. Boken avslutas 2011!

  Det blev en stundtals underhållande läsning varvat med irritation över hans omogenhet oc... Läs hela recensionen

 2. Helt fantastisk!
  Jennifer, 3 mars 2019

  Boken gav mig flera tankeställare plus att den bidrog till min egen utveckling. Jag kommer att läsa denna bok igen. Stort tack!

 3. Bra
  bonadea, 9 oktober 2018

  Jätte bra bok som ger en helt ny bild av Zlatan. Det känns som Zlatan berättar ärligt sin sida av storyn. Lättläst och absolut att rekomendera till alla

 4. Tråkig
  Gudrun , 9 juli 2018

  Den var så tråkig att jag inte orkade att läsa varje sida. Kanske den bara är till för den fotbollsintresserade, men mig föll den inte i smaken.

 5. Historian om Zlatan.

  Läsvärd måste jag medge. Jag vart väldigt förvånad av att läsa den här boken. Zlatan är väldigt öppen och berättar om hur det började med fotbollen. Zlatan berättar hur det gick till när han träffade Helena och när dom fick barn.

 6. Bra och intressant
  Elin Borg, 7 december 2017

  Jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken då jag hade fått höra av många hur bra den var och jag kan inte annat än att hålla med. Jag tyckte det var en bra bok som var skriven väldigt bra och man vill bara läsa mer. Det var väldigt intressant att få läsa om hur det var i de olika klubbarna. Men det som jag tyckte var mest intressant var att få läsa om hans uppväxt och hans liv bakom fotbollen.

 7. Ny bild
  Claudia, 25 februari 2015

  Jag var skeptisk när jag började läsa boken om Zlatan. Har ju läst rubriker och hört folk snacka om honom. Språket i boken är ju väldigt annorlunda, vilket ändå får en att känna att det här är Zlatans bok. Man får en helt ny bild av honom, förstår hans beteende. Jag har t o m blivit fotbollsintresserad efter att läst den här boken, det trodde jag aldrig.

 8. Underbart beskrivet hur det är i en förort! Det är...
  gunwur, 20 januari 2014

  Underbart beskrivet hur det är i en förort! Det är hans ord och man hör hans röst när man läser, fina bilder!

 9. Något för lång, det blev lite för mycket av intrigerna...
  Inger Gunilla Olsson, 26 december 2013

  Något för lång, det blev lite för mycket av intrigerna och förhandlingarna mellan klubbar. Annars mycket bra biografi, man får känslan att känna zlatan.

 10. Boken ger inblickar i mycket av det som pågår bakom...
  Lennart Strand, 24 december 2013

  Boken ger inblickar i mycket av det som pågår bakom tidningsrubrikerna och förståelsen ökas för det enorma tryck en idrottens världsstjärna utsätts för alla har synpunkter på Zlatan. Texten har en jazzig rytm och ger en känsla av att det är Zlatan som talar. Boken är bra.

 11. Ganska medioker skildring av Zlatan. Liknar i mångt...
  Donald Granqvist, 11 december 2013

  Ganska medioker skildring av Zlatan. Liknar i mångt och mycket politikers förklaring av sina beslut. Det var inte jag det omständigheterna. Vara hundrig några dagar är väl inte något unikt som skulle ursäkta Zlatans uppträdande. Men boken ger en tydlig bild av en självupptagen och självsvåldig person. Att Zlatan är en gudabenådad folkbollsspelare ursäktar inte hans uppträdande som mänska. Boken är skriven i en lättsam och lättläst prosa som förklarar entydigt det smutsiga spelet bakom kulisse... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av författarna