Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2021-09-21
Förlag
Kunskapshuset Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
682 g
SAB
Qba
ISBN
9789175575230
Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen (häftad)

Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2021-09-21
345
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur utformar vi humana och hållbara organisationer? Alicia och Rolf Medina har båda lång erfarenhet av arbete i organisationer. Med grund i ett flerårigt forskningsprojekt har de tagit fram en modell för att skapa progressiva organisationsformer som bygger på tillit, öppenhet och jämlikhet.

DP-modellen strävar efter att demokratisera arbetsplatser och skapa mänskligare organisationer. Den utgår ifrån ett systemiskt förhållningssätt och ett nytt sätt att forma organisationer som inte bygger på makthierarkier. En central punkt är självorganisering av arbetet där människor får frihet att använda sin kompetens och potential.

Teal. Tillit. Transparens. innehåller konkreta exempel, praktiska verktyg och guidning för hur DP-modellen kan användas inom olika sorters verksamheter. Det är en bok för alla som är en del av en organisation och som vill påbörja eller fortsätta resan mot ett nytt sätt att organisera arbete.

Rolf Medina är född i Trelleborg och uppväxt i Eslöv. Han har en bakgrund som dataingenjör och är filosofie doktor i Management. Han är medgrundare till Future of Organizing AB där han numera ägnar all sin tid. 

Alicia Medina föddes i Montevideo, Uruguay. Hon kom till Sverige 1982 som flykting via FN. Efter 20 år i arbetslivet disputerade hon år 2012 i Strategi och Management. Hon ägnar sig nu på heltid åt konsultföretaget Future of Oranizing AB.

"Vi måste vara tacksamma för att Alicia och Rolf, efter år av erfarenhet från stora traditionella och osunda företag, presenterar den här boken i vilken de med tydlighet och träffsäkerhet lyfter fram den stora möjlighet som medelstora och små företag har att forma människor som är lämpliga för sina behov, människor med de färdigheter, gåvor och talanger som dessa företag behöver.
Det gäller att skapa organisationer där människorna är huvudpersonerna i en ständig nutid som består av känsla, tänkande och görande, och där de kan dela entusiasm och därmed uppnå personlig utveckling på en fysisk, mental, emotionell och andlig nivå. Detta kommer att möjliggöra en ständig framgång för dessa organisationer."

Koldo Saratxaga, grundare av K2K Emocionado

"För alla som har en passion för att skapa organisationer som frigör den fulla potentialen av dess människor, måste samtalet handla om distribuerad makt. Denna bok är ett lysande hjälpmedel; full med historier, exempel och visdom från människor som omvärderar hur man utför arbete runt om i vår värld."

Lisa Gill, tränare på Tuff ledarskapsträning och värd för Leadermorphosis podcast
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen
 2. +
 3. Reinventing organizations : en guide till att skapa kreativa organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reinventing organizations : en guide till att s... av Frederic Laloux (häftad).

Köp båda 2 för 924 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En måste bok om framtidens organisationer!
  Tobias Tagesson, 15 december 2021

  "Teal, tillit, transparens. : en guide för självorganisering och demokratisering av arbetsplatsen" är både en beskrivning av viktigt forskning kring hur några av Sveriges mest progressiva företag när det gäller självorganisering ser ut och en konkret guide, med hjälp av DP-modellen, till hur andra företag och organisationer som vill förändras i den riktningen kan göra.
  Boken är full med konkreta exempel och röster från personer som genom sina erfarenheter bidrar till att ge en bild av hu... Läs hela recensionen

 2. Transformation för social hållbarhet
  Leif Hejdenberg, 21 oktober 2021

  Denna bok kommer att vara en "bibel" och referenslitteratur i decennier. Författarna vänder sig till dig som är nyfiken på verkliga exempel på hur moderna, framgångsrika organisationer kan fungera. Det finns 1000-tals böcker om organisationer och ledarskap - det här är den enda som gör verklig nytta! En bok som blir både sökläst, djupläst och skumläst, att komma tillbaka till om och om igen. Det finns en direkt koppling mellan de Globala målen som berör hälsa, välbefinnande och verklig framgå... Läs hela recensionen

 3. En bok i tiden om demokratiska organisationer
  DJWE, 20 oktober 2021

  Du kanske tror att en bok om nya, bättre sätt att organisera och leda organisationer måste vara svårläst? Men det är inte Alicia och Rolf Medinas nya bok! Den är full av intressant innehåll såsom historia, anekdoter, framgångshistorier (och motsatsen), filosofi, fakta, analyser och om hur man faktiskt kan bygga en självorganiserad demokratisk verksamhet som fungerar och gör människor mer produktiva, glada och friska. För att begränsa min text lyfter jag fram 3 delar i boken som jag fann extra... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Ethics and Governance in Project Management

  Eduardo Victor Lopez, Alicia Medina

  This book shows executive, project, program, and portfolio managers how ethical behavior can ensure that an organization has proper governance. Improper governance and unethical behavior have led to such well-known financial disasters as Enron and...

 • Managing Project Competence

  Rolf Medina

  For companies to be successful, the management of an organization needs to understand how competence evolves and how it can be utilized and linked to the organization's goals. When executive managers understand this, there is a higher probability ...