Gnisselzonen : så lyckas du bli av med trötthet, värk, sömnproblem (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2015-11-26
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Medarbetare
Petrovski, Monika O. (form)
Dimensioner
213 x 125 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Vna
ISBN
9789176173848

Gnisselzonen : så lyckas du bli av med trötthet, värk, sömnproblem

(23 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-11-26

Slutsåld

Gnisselzonen är gråzonen mellan hälsa och sjukdom. Den som befinner sig här mår inte speciellt bra, men det finns ingen sjukdom för sjukvården att bota.

Värk, trötthet, håglöshet och magproblem är typiska problem som kan vara tuffa och tärande. Läkaren hittar inget fel. Man får ingen gul lapp med sig hem, eller så får man det, men det är recept på sömnpiller, laxermedel, smärtlindring eller andra piller som dämpar symptom, men som inte löser problemet.

Gnisselzonen hjälper dig att komma till rätta med de problem som sätter käppar i hjulet för din goda hälsa. Första delen av boken är indelad efter olika problemområden. Här får man lära sig om orsaker och samband direkt kopplade till olika problem. I andra delen av boken får man lära sig mer om hur kroppen fungerar ur ett näringsfysiologiskt perspektiv.

Det här är en krashkurs i grundläggande näringsfysiologi som i första hand riktar sig till kvinnor 40+. Det handlar inte bara om att hitta mat som får kroppen i balans utan om livsstil i stort. Gnisselzonen är en bok för alla de som läser tidningars olika tips om vad som är bra för hälsan. Här sätts alla de tipsen i sitt sammanhang och man får den stora bilden. Man får lära sig varför alla de här tipsen faktiskt är bra och hur de fungerar.

Anna Hallén är kostrådgivare och bästsäljande författare av kokböcker inom LCHF. Hon är en mycket uppskattad föreläsare, har en stor skara följare och medverkar regelbundet i tidningar om mat och hälsa. Gnisselzonen är en helt ny typ av bok för Anna och här får hon visa att hon fullt ut behärskar konsten att förklara ett så komplext ämne som näringsfysiologi på ett lättsamt, målande och fängslande sätt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Gnisselzonen : så lyckas du bli av med trötthet, värk, sömnproblem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken jag någonsin skrivit.
  Anna , 28 september 2020

  Skrattar gott när jag får mail om att recensera min egen bok men gör det så gärna. Här har jag samlat kunskapen om funktionella störningar, alltså när du mår dåligt men läkaren hittar inga fel. Här finns också en massa förslag hur du ska få tillbaka din energi.

 2. Köp och läs !!!
  Disco (Sundbyberg), 1 oktober 2017

  En intressant bok om hur kroppen funkar. Lättläst och enkel att hänga med i de medicinska termerna. Älskar att boken har olika färger där första delen är rosa ,andra grå. Rekommenderar alla med ibs,endometrios mfl att läsa boken.

 3. Kostens betydelse
  INGER B AXELSSON, 2 november 2016

  En god och lättförståelig information om kostens betydelse för hälsan. Utförlig info om olika
  hormoners mm inverkan och samverkan för att kroppen, och knoppen, ska fungera optimalt.
  Halle'n har en gedigen kunskap i ämnet.

 4. Konkret, lättförståelig, vetenskaplig
  Ylva Eriksson, 12 april 2016

  Fantastisk strukturerad, lättförståelig, informativ bok om mat, stress, sömn, aktivitet och många andra faktorer som påverkar vår hälsa. Rekommenderas verkligen!!

 5. Vinn hälsa!
  Nina Björkeby, 3 mars 2016

  Mycket givande bok om hur våra kroppar fungerar. Hon har verkligen försökt att berätta på
  ett begripligt sätt. Men bäst behållning har man nog av att läsa den två gånger som författaren
  själv rekommenderar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anna Hallén Buitenhuis