Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2017-11-03
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning
Originaltitel
Medkänslans pris : Om sekundärtraumatisering, compassion fatigue och utbrändhet hos yrkesverksamma
Dimensioner
240 x 165 x 12 mm
Vikt
573 g
SAB
Vebl
ISBN
9789177410515
Medkänslans pris : om sekundärtraumatisering, compassion fatigue och utbrändhet hos yrkesverksamma (häftad)

Medkänslans pris : om sekundärtraumatisering, compassion fatigue och utbrändhet hos yrkesverksamma

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-11-03
499
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det har länge varit tabu att tala om hjälpande yrken som riskyrken, samtidigt som det är nödvändigt för att kunna förebygga och bearbeta de belastningar som de innebär. Utsattheten är stor, sjukfrånvaron hög och många som i sitt yrke dagligen möter våld, smärta, ångest eller lidande får det sämre i privatlivet.

I boken Medkänslans pris skildrar psykoterapeuten Per Isdal hur han själv förändrades av yrket han älskar. Han resonerar kring vad arbetet gör med oss och vad vi kan göra åt det och presenterar konkreta förebyggande strategier. Han redogör också för forskning kring sekundärtraumatisering, compassion fatigue och utbrändhet samt för hur dessa begrepp kan öka förståelsen för symtom och förändringar hos den som vårdar andra.

Författaren Per Isdal är psykolog, psykoterapeut och föreläsare. År 1987 var han med och startade Alternativ till Vold i Norge, Europas första behandlingscentrum för med män med våldsproblematik, och sitter sedan dess i ledningen. Han har skrivit boken Meningen med våld, som blivit en grundbok om våld. År 2011 fick han Stora psykologpriset av Norsk Psykologförening.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medkänslans pris : om sekundärtraumatisering, compassion fatigue och utbrändhet hos yrkesverksamma
 2. +
 3. Medkänslans pedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medkänslans pedagogik av Maria-Pia Gottberg (häftad).

Köp båda 2 för 763 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medkänslans pris : om sekundärtraumatisering, compassion fatigue och utbrändhet hos yrkesverksamma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen!
  Annika, 27 mars 2018

  Rekommenderas till all vårdpersonal! Borde vara ett måste i utbildningar på alla nivåer. Vore fantastiskt om vi kunde komma ifrån inställningen att "vi får inte ta med oss jobbet hem". Istället lära oss hantera de känslor som uppstår i möten mellan människor. Inte ens vårdpersonal kan stänga av även om attityden är sådan. Vad gör det med oss när vi måste lägga energi på att motarbeta naturliga reaktioner? Ja inte blir vi bättre vårdare i alla fall!
  Per Isdals bok blev en vändpunkt för mig... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Isdal

 • Meningen med våld

  Per Isdal

  Våld i alla dess former påverkar samhället med sin brutalitet och sin meningslöshet, oavsett om det sker på gatan eller inom familjen. För att motverka och stoppa våldet är det nödvändigt att förstå dess bakgrund och orsaker. Att det är en reaktio...

Bloggat om Medkänslans pris : om sekundärtraumatiser...