Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2018-09-04
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Jais-Nielse, Eva (form)
Dimensioner
217 x 140 x 21 mm
Vikt
413 g
SAB
Pmbb
ISBN
9789177750062
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin (inbunden)

Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin

(41 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-04
201
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vinnare av Guldspaden 2018!

Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt.

För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket.

Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dagens sanning

  Denna bok borde varje kund på Systembolaget läsa. När får vi en innehållsdeklaration av viner? När upphör Systembolagets otidsenliga monopol?

 2. Fake News
  Coachman, 6 januari 2019

  Jag börjar "förstå" Donald Trump lite (men bara lite). Han tycker ju att media skriver ofördelaktigt on honom. På samma sätt är det med författaren till den här boken. Han diktar upp ett skräckscenario, som på många sätt är helt falskt (fake news) och leder in folk på naturvin, som det enda rätta. Det skulle jag vilja avråda från om man inte vill chansa på vad man får. De flesta viner som vi köper på Systemet har kvalitet och undviker alla de s.k. fusktillsatser, som beskrivits i boken. Det ... Läs hela recensionen

 3. Min bedrövliga spegelbild
  Camilla, 4 januari 2019

  som kom från mitt ansiktet vissa dagen-efter-dagar har äntligen fått en förklaring. De djupa ansiktsfårorna, de mycket tunga ögonen och den slappa huden i ansiktet kom trots att jag bara druckit ett enda glas rött. Men det har helt enkelt varit fel vin. Ett vin fullt av skit istället för bara fermenterade druvor. Nu har vi gått över helt till naturviner och den bedrövliga spegelbilden har inte visat sig än. Tack Mats-Eric.

 4. Kränkande klagan
  Sunnose, 27 december 2018

  Boken är en enda lång klagan, enbart uppbyggd på citat från andra utvalda skribenter.
  Det finns poänger i boken som är värda att uppmärksammas, men författaren har valt att göra det på ett raljerande och nedlåtande sätt som får honom att verka föga trovärdig.
  Som vinentusiast kände jag mig kränkt när jag läste boken.
  Den har fått mycket stor uppmärksamhet utan att tidigare ha blivit bemött på ett sakligt och professionellt sätt.

 5. Pemiär
  Leif Artur Jens Nordqvist, 21 november 2018

  Boken beskriver vad jag länge anat. Idag har jag köpt ett naturvin på Systembolaget , Chateau de Merlin. Organic vine men kanske inte naturvin. Man måste börja nånstans.

 6. Tankar om boken
  Tord Turesson, 15 november 2018

  Författaren är lite av en ytterlighets person. Anteingen är det vitt eller svart. Jag brukar ha den bonad som hänger bakom talmannen i Riksdagen. Den är gjord av lin från hela Sverige och jag tror att det är ca 260 olika nyanser mellan svart och vitt. Sådant är livet också. men boken är intressant att läsa för den ger en del tankar om vin och ger en del försttåelse för läget inom vinmarknaden.
  Boken är väl värd att läas med öppna ögon.

 7. Bitvis bra, bitvis raljerande
  Leif B, 3 november 2018

  Boken, som borde hetat Château Vadeau är delvis intressant. Delvis raljerande och mycket Mats-Erik NILSSON.

  Kul början - som med pistageglassen en gång i tiden. En hel del intressant information men även mycket tendentiöst och mycket den personliga uppfattningen.

  Borde varit mindre tendentiöst skriven men författaren vill ju sälja och vara kontroversiell.

 8. En bok bra som present!
  Jan Alfred Severin Sahlén, 16 oktober 2018

  Har gett bort boken som present och har därför inte läst den. Men om bokmottagaren rekommenderar mig att läsa den, så återkommer jag

 9. Tänkvärt om vin
  Anders Bu, 15 oktober 2018

  Tänkvärt och bra skrivet även om man nog hade insett tidigare att viner i det nedre prissegmentet inte kan ge många kronor över till producenten när alkoholskatt, moms och övriga omkostnader är betalda och därför inte heller kan framställas med några kostsamma metoder. Än mer tänkvärd är kanske Systembolagets medverkan till att sälja billigt industrivin i vilseledande förpackningar i butikerna.

 10. Château vadå
  Maud Tullstedt, 15 oktober 2018

  Verkligen tänkvärd o det gäller nu för oss konsumenter att ställa krav på Systembolaget o andra leverantörer. Att det fuskades i vinbranschen hade jag hört men att det var så illa hade jag inte anat.

 11. Chateau vadå
  Ulf Ewerman, 2 oktober 2018

  Mats-Eric Nilsson är verkligen en frisk fläkt i att avslöja fuskarnas verksamhet. Det kan förhoppningsvis leda till att vi kan få tillgång till mer naturligt gjorda viner. Vi som gillar vin bör börja ställa krav på vinernas innehåll och tillverkningssätt.

 12. Alla borde läsa Mats-Eric Nilsons böcker!
  Kalle Color, 28 september 2018

  Som väntat - mycket bra och avslöjande skrivet. Bekräftar det jag redan visste och det är lättare att argumentera med vänner. Hoppas att lagstiftningen ändras fortast möjligt och all skit som tillsätts i vin skall redovisas på etiketten.

 13. En riktig väckarklocka.
  Paul P, 20 september 2018

  Rysligt obehaglig läsning. Konstigt att ingen reagerat tidigare, varken livsmedelsmyndigheter eller politiker.
  Förvånade att det stora monopolföretaget inte ställer större krav, när de styr över allt annat i inköpsprocessen.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Mats-Eric Nilsson