Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar (pocket)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2019-05-17
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Nils Håkanson
Originaltitel
Why we sleep - unlocking the power of sleep and dreams
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
230 g
SAB
Vef
ISBN
9789177750758
Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar (pocket)

Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2019-05-17
59
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Av sömnprofessorn känd från Skavlan.

Forskare har upptäckt en ny revolutionerande behandling som förlänger ditt liv, förbättrar ditt minne och gör dig mer kreativ. Den håller dig smal och minskar sockersuget. Den skyddar dig mot cancer och demens, parerar influensa och förkylning, minskar risken för hjärtattack,stroke och diabetes. Dessutom gör den dig lyckligare och hjälper mot ångest och depression. Är du intresserad?

Det handlar alltså om sömn. En av de viktigaste delarna av våra liv, men en del vars betydelse vi ständigt förminskar. Tills nyligen har vetenskapen inte heller kunnat svara på varför vi sover och vad sömnen gör med oss.

I Sömngåtan berättar hjärnforskaren och sömnexperten Matthew Walker om de senaste årens banbrytande forskning kring vad som händer när vi sluter ögonen i sängen och varför sömnen både är en mirakelkur och helt livsavgörande. Han förklarar hur sovandet förändras under olika skeden i livet, vad drömmarna gör med oss och hur man bäst får en god natts sömn samt inte minst, varför sömnbristen får sådana katastrofala följder för oss som individer och för vårt moderna, sorgligt sömnsvälta samhälle. Resultatet är en fascinerande bladvändare som faktiskt kan förändra ditt liv.

"Ett långt, njutbart och välbehövligt lovtal till sovandet." Dagens Nyheter

"En nödvändig ögonöppnare." Lokaltidningen Limhamn/Bunkeflo

"Läs boken! Efter det sover du som en stock (vilket inte betyder att boken är dålig utan tvärtom att den är så bra att du verkligen vill se över dina sovmönster)." Maos lilla blå...gg, kulturblogg

"Om du ska läsa en enda bok om hälsa i år: läs denna." Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar
 2. +
 3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Total fullträff
  Adam Hampus Oliver Frid, 4 augusti 2020

  Otroligt pedagogisk, välskriven och underhållande, samtidigt som han förmedlar information som kan och förhoppningsvis kommer förändra världen. Alla borde läsa denna!

 2. Fantastiskt bra och en riktig ögonöppnare
  Jan Neidebro, 18 februari 2020

  Har inte läst klart den ännu men för den som tycker om att förstå hur saker hänger ihop så går de djupt in i detaljerna men även bra med liknelser för att förstå effekten av sömn.
  Den är nog otroligt bra för de som sover för lite men även för den som vill ligga på topp i prestation och må som bäst. Den skapar förståelse av vikten av sömn och effekten av för lite eller förskjutning av sömn vid resor osv.

 3. Sömnens "gåta" avslöjad
  Kjell Åberg, 12 februari 2020

  SÖMNGÅTAN ÄR SPRÄNGFYLLD av aha-upplevelser. Egentligen inget som känns obekant och sensationellt, utan sådant som alla vi människor har känt innerst inne, misstänkt och anat. Nu sätter den moderna forskningen ord på allt detta med hjälp av ny teknik som kan "se" vad som händer inne i vår hjärna när vi sover. Vetenskapligt fastställt, visat och bevisat, så bra det känns! Och vilka tydliga förklaringar vi nu får till hur världen har utvecklats de senaste åren. Stress och utmattningssyndrom, ps... Läs hela recensionen

 4. ingen gåta längre
  Magnus L, 27 december 2019

  Mycket bra 👍 Många nya fakta för mig. Och en helt ny syn på sömn och hur viktig den är. Att vi har en inbyggd sömnklocka!

 5. Läs!
  Petra , 26 juni 2019

  Denna bok skulle alla människor behöva ta del av så att vi bättre förstå vår fantastiska organism! Så tacksam att fått ta del av forskning på detta lätt till gängliga sätt!

 6. Den här borde alla läsa
  Frithiof, 13 juni 2019

  Det här är en ögonöppnare, en sammanfattning av den modernaste forskningen, som tagit många steg framåt de senaste åren. Framför allt kan man numera mäta det mesta av det som händer i våra hjärnor när vi sover. Matthew Walker förklarar på ett lättbegripligt sätt hur allting funkar. Och så ger han i slutet en massa råd om hur vi bör bete oss för att få bättre sömn. Det viktigaste, säger han, är att gå och lägga sig och stiga upp vid samma tid varje dag. Att stanna uppe länge för att tentaplugg... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Matthew Walker

Bloggat om Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn o...