Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2019-05-17
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Nils Håkanson
Originaltitel
Why we sleep - unlocking the power of sleep and dreams
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
230 g
SAB
Vef
ISBN
9789177750758
Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar (pocket)

Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2019-05-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Av sömnprofessorn känd från Skavlan.

Forskare har upptäckt en ny revolutionerande behandling som förlänger ditt liv, förbättrar ditt minne och gör dig mer kreativ. Den håller dig smal och minskar sockersuget. Den skyddar dig mot cancer och demens, parerar influensa och förkylning, minskar risken för hjärtattack,stroke och diabetes. Dessutom gör den dig lyckligare och hjälper mot ångest och depression. Är du intresserad?

Det handlar alltså om sömn. En av de viktigaste delarna av våra liv, men en del vars betydelse vi ständigt förminskar. Tills nyligen har vetenskapen inte heller kunnat svara på varför vi sover och vad sömnen gör med oss.

I Sömngåtan berättar hjärnforskaren och sömnexperten Matthew Walker om de senaste årens banbrytande forskning kring vad som händer när vi sluter ögonen i sängen och varför sömnen både är en mirakelkur och helt livsavgörande. Han förklarar hur sovandet förändras under olika skeden i livet, vad drömmarna gör med oss och hur man bäst får en god natts sömn samt inte minst, varför sömnbristen får sådana katastrofala följder för oss som individer och för vårt moderna, sorgligt sömnsvälta samhälle. Resultatet är en fascinerande bladvändare som faktiskt kan förändra ditt liv.

"Ett långt, njutbart och välbehövligt lovtal till sovandet." Dagens Nyheter

"Om du ska läsa en enda bok om hälsa i år: läs denna." Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar
 2. +
 3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Petra , 26 juni 2019

  Denna bok skulle alla människor behöva ta del av så att vi bättre förstå vår fantastiska organism! Så tacksam att fått ta del av forskning på detta lätt till gängliga sätt!

 2. Den här borde alla läsa
  Frithiof, 13 juni 2019

  Det här är en ögonöppnare, en sammanfattning av den modernaste forskningen, som tagit många steg framåt de senaste åren. Framför allt kan man numera mäta det mesta av det som händer i våra hjärnor när vi sover. Matthew Walker förklarar på ett lättbegripligt sätt hur allting funkar. Och så ger han i slutet en massa råd om hur vi bör bete oss för att få bättre sömn. Det viktigaste, säger han, är att gå och lägga sig och stiga upp vid samma tid varje dag. Att stanna uppe länge för att tentaplugg... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Sömngåtan : den nya forskningen om sömn o...