Filmmusik : det komponerade miraklet Version 2.0 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2015-09-15
Upplaga
2
Förlag
Gidlunds förlag
Medarbetare
Larsson, Svante (foto)
Dimensioner
235 x 155 x 15 mm
Vikt
454 g
SAB
Ijrea
ISBN
9789178449323

Filmmusik : det komponerade miraklet Version 2.0

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-09-15
187
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När ljuset släcks i biosalongen och projektorns ljusfinger uppfordrande pekar mot filmduken sluter musiken ett hemlighetsfullt avtal med publiken, som ledsagare och kommentator till det sedda. Utan att vi egentligen lyssnar fyller den ut bilderna med känslor och historia.

Med filmmusiken som utgångspunkt går Peter Bryngelsson och Joakim Tillman igenom filmhistorien från stumfilm till våra dagars dataspel. Boken redovisar akademisk tradition i ämnet men också historisk och musikalisk analys.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filmmusik : det komponerade miraklet Version 2.0
  2. +
  3. Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar av Sarah Smarsh (inbunden).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Filmmusik : det komponerade miraklet Version 2.0. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Insiktsfull och entusiasmerande
    Kenneth Strandborg, 10 december 2015

    Författaren redogör för filmmusikens historia och uttryckssätt på ett intresseväckande sätt. Genom många exempel förklaras hur filmmusik samspelar med film och publik för att fördjupa upplevelsen av film. De stora filmmusikerna och regissörerna har i fruktbart samarbete efterlämnat starkt berörande filmer. Till helhetsbilden bidrar även författaren genom att framhålla betydelsen av utebliven filmmusik! Balansgången mellan stödjande och störande filmmusik avhandlas också på ett förtjänstfullt ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna