Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-10-28
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form) / Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
12 x 204 x 142 mm
Vikt
640 g
SAB
Dokb,Doe,Vla
ISBN
9789178871148

Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

(86 röster)  |   Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-28
261
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Succéförfattaren och psykiatern Anders Hansen är tillbaka med en ny bok om hjärnan, där han reder ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Det är lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider då vi riskerade att dö av svält och infektioner. Vi är inte gjorda för att jämt vara glada och lyckliga - om så vore hade våra förfäder inte överlevt särskilt länge. Anders Hansen visar här hur vårt mående fungerar och ingjuter samtidigt hopp om att vi visst kan må bra i dagens uppskruvade och uppkopplade samhälle. För att lyckas behöver vi ta bättre hand om vår hjärna - och vår kropp - och kanske också sluta att ständigt jaga efter lyckan.

"Denna underbara bok är genomsyrad av insikter, tydliga förklaringar och empati. Mest av allt ger det djup visdom om hur vi ska leva våra liv."

Robert Sapolsky, professor i biologi och neurologi vid Stanford University och bästsäljande författare

"Anders Hansens arbete är motgiftet mot vår moderna utmaningar"

Rangan Chatterjee, Läkare och bästsäljande författare

"Måsteläsning för alla som vill förstå hjärnan"

Anna Lembke, psykiatriker, professor, Stanford University och bästsäljande författare

"Genom att beskriva våra sinnen som evolutionens produkter visar Hansen ovärderliga nya sätt att förstå och leva med våra viktigaste mentala upp- och nedgångar."

Richard Wrangham, antropolog vid Harvard University och bästsäljande författare

"Detta är en strålande bok, fylld av briljanta avslöjanden."

Chris Evans, programledare BBC och Virgin Radio
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nu förstår jag!
  Björn , 29 augusti 2023

  Efter den här boken så förstår jag mitt mående mycket bättre. Livets luftgropar blir överkomliga när jag får ny luft under vingarna.

 2. Otroligt bra
  Anonym, 9 mars 2023

  Som vanligt skriver Anders Hansen väldigt pedagogiska och intressanta böcker. Denna ger en faktiskt ett lugn i själen trots bokens titel.

 3. Bra bok. Kanske Hansens bästa?
  Morpheus, 7 juli 2022

  Likt Hansens två tidigare böcker, Hjärnstark och Skärmhjärnan, fokuserar Depphjärnan på hur vår hjärna reagerar rent biologiskt i en viss situation. I tidigare böcker om motion och skärmar/sociala medier, i den här vad som händer, rent mekaniskt, vid depression och ångest. Men också varför vi har dessa funktioner till att börja med, hur de hjälpt oss att överleva historiskt sett och lite om hur vi kan arbeta med dem. För även om dessa känslor är naturliga, och har varit rent av nödvändiga, så... Läs hela recensionen

 4. Informativ och intressant
  Jesper Samuelsson, 11 maj 2022

  Beskriver väl hur fåra sinnen fungerar ur ett evolutionärt perspektiv och hur vi skapar ångest p.g.a fel tolkningar som inte passar in i vårt moderna samhälle.

 5. Lättläst och underhållande om depression
  Carin Huss, 9 maj 2022

  Lättläst, underhållande och många igen känningsfaktorer. Anders skriver med ett språk som är lätt att ta till sig. Skriver om svåra saker på ett lätttillgängligt sätt och ger beskrivningar som går hem hos mig. Anders har en ton som gör att det känns som om han förklarar direkt för mig. Rekommenderar denna bok till alla som är intresserade av människor och människans psykologi samt evulotion.

 6. Upprepning av hjärnforskning
  Nina, 9 maj 2022

  Bra och snygg bok men i mycket en kopia av hans tidigare. Man får känslan av att både författare och förlag vill klämma ut så mycket pengar som möjligt över uppmärksamheten nu på AH.

 7. Intressant syn på hur vi kan förstå vårt psyke
  Lindelou (Västerås), 14 februari 2022

  Anders ger en intressant vinkling och syn (evolutionärt perspektiv) på hur vi kan se på våra hjärnor i relation till vårt psykiska mående. Det var inget revolutionerande nytt men mycket intressant och beskrivet på ett enkelt sätt.

 8. Superbra!
  Agneta Lindgren, 6 januari 2022

  Alltså såå bra han är Anders Hansen❣️Med sitt härliga, varma och enkla språk betar han av detta tunga ämne och sprider verkligen ljus över svåra saker som ångest, depression och ensamhet. Självdistans och nya perspektiv är sannerligen uppiggande, läkande och föder hopp. Den här boken gör allvar av talesättet att "vi är gurkor med ett medvetande" utan att det på nåt sätt blir krångligt. För mig ligger det nåt oerhört trösterikt orden DET ÄR OK SOM DET ÄR, DET ÄR PRECIS SOM DET SK... Läs hela recensionen

 9. Om människo-hjärnan, ett underverk.
  Leif Wallin, 29 december 2021

  Liksom allt annat jag läst av Anders Hansens böcker, han är produktiv, så är också denna mycket välskriven och vad jag som specialistläkare i Psykiatri kan bedöma också byggd på verklig kunskap och inte på lösa spekulationer vilket är rätt så vanligt inom ett så fantasi-eggande ämnesområde som detta.
  Jag har rekommenderat hans böcker också till läkar-kollegor för att de i likhet med mig skall få inspireras av hur väl Hansen lyckas begriplig-göra många av de ytterst komplexa förhålland... Läs hela recensionen

 10. Alla bör läsa den!
  Karin, 20 december 2021

  Anders Hansen skriver så att man förstår allt. Med ett språk som är lätt att läsa. Boken tog slut alldeles för fort. Ville fortsätta forever. Anders är så klok, och så fin som delar med sig av sin kunskap, erfarenhet och visdom.

 11. Bilologiska perspektiv på psykisk ohälsa
  Karin Green, 6 december 2021

  Väldigt intressanta perspektiv i dagens debatt om psykisk ohälsa. Är reaktionerna egentligen helt normala? När övergår de till att bli ohälsa?

 12. Värdefull kunskap!
  Steen Juul-Möller (Klagshamn), 1 december 2021

  Det är en glädje att läsa en bok som denna om psyket och dess variationer skrivet av en professionell psykiater!
  Det finns rikligt skrivet av folk som bara tycker eller som skriver om sina egna erfarenheter utan att kunna belägga sina åsikter!
  Fram för kunskap istället för tyckande!

 13. Grundläggande
  , 23 november 2021

  Bra beskrivningar om hur vi människor är konstruerade för några 100-tusen år sedan med mkt små förändringar biologiskt sedan dess

Visa alla 13 recensioner