Alla tvättar händerna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2021-02-10
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Sokic, Miroslav (form)
Dimensioner
235 x 165 x 33 mm
Vikt
872 g
SAB
Veba:oa,Lz Frans, Emma
ISBN
9789179650889
Alla tvättar händerna (inbunden)

Alla tvättar händerna

(23 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-02-10
209
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  189
Visa alla 1 format & utgåvor
Att vara svenska folkets berättare i den här krisen, det är vad jag vill vara. Det kanske är hybris, men om jag kan ta en roll så är det den.

Vad hände egentligen? Och fortsätter att hända? Vem har rätt och hur vet vi?

Från de första rapporterna om att ett nytt coronavirus börjat sprida sig i den kinesiska miljonstaden Wuhan, till mormors brev ett år senare om en tid då man inte kunnat ses.

I ett dagboksliknande upplägg får vi följa forskaren och författaren Emma Frans tankar och analyser, om det ständigt förändrade forskningsläget och om hur det är att oväntat hamna i centrum för en allt hätskare debatt. Vi träffar på alla från upprörda forskare och coronapro ler till en kompis som på något sätt lyckats skaffa sig klamydia, trots förmaningarna om social distans.

Alla tvättar händerna är en kombination av folkbildning, dokumentation och personlig berättelse en inifrånskildring av året då alla skyllde på varandra.

Boken är både underhållande, allvarlig och lagom skvallrig och ger ett smått tragikomiskt perspektiv på hur svårt det är att förklara ett osäkert forskningsläge för allt mer upprörda människor, politiker och ledarskribenter som kräver starka och effektiva åtgärder mot någonting när ingen riktigt vet hur det ska bekämpas och vad som ens hjälper. Den visar också hur vetenskap fungerar utifrån exempel som vi alla upplevt och kunnat följa i realtid.

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi och forskare vid Karolinska Institutet. Hon arbetar med vetenskapskommunikation och har fått såväl Stora journalistpriset som utmärkelsen Årets folkbildare.

Ur boken:

Syftet med mina dagboksanteckningar var att få ordning på kaoset i mitt huvud, men jag insåg snart att min berättelse belyste problematiken med en kris som sker i dagens enorma informations öde. Händelserna illustrerar tydligt riskerna med larmrapporter, falska nyheter och uppskruvat debattklimat.

Om Emma Frans tidigare böcker:
konkret och roligt AFTONBLADET

bör läsas av alla DALA-DEMOKRATEN

strålande, underhållande och tyvärr väldigt nödvändig EXPRESSEN

en imponerande kamp mot bluffvetenskap SYDSVENSKAN
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alla tvättar händerna
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Alla tvättar händerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Emma Frans
  En som saknar besöken i GB (Uppsala), 15 maj 2021

  Emma är en pärla. Klart och redigt språk. Hon är en mycket viktig "influencer" i dessa tider av växande faktaresistens. Alla borde läsa boken också!

 2. En lättläst och bra bok
  Margareta Åkeby, 12 april 2021

  Exakt och faktamässigt korrekt med humor. En bra dokumentation om ett bedrövligt år. Den är rolig att läsa trots att den är full av faktauppgifter.

 3. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 mars 2021

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Det här är den tredje boken som jag läser av Emma Frans. Jag har tidigare läst böckerna "Larmrapporten - Att skilja vetenskap från trams" och "Sant, falskt eller mittemellan", och jag tyckte att dom båda två var bra och intressanta. Och nu har jag läst författarens nya bok som handlar om året 2020 - Coronaåret. Boken bygger på Emma Frans egen dagbok under året, blandat med fakta. Och även den här boken var intressant och bra. Kan rekommenderas.

 4. Oerhört underhållande och träffsäkert
  Björn Nilsson, 11 februari 2021

  Både kul och intressant läsning. Mindes massor av året som gick, samtidigt som boken både gav inblick och lärdomar. Ett dokument att ha i bokhyllan om ett år som förändrade så mycket. Samtidigt som boken i sig var rätt kul, helt enkelt bra läsning som var lätt att flöda igenom. Om allt ifrån det mer allvarliga till lite mer skvallrigt om stämningen i tv-studion mellan Tegnell och Olsen, twitterbråk med Peter Wolodarski, Fredrik Wikingsson, Tommy Körberg m.fl.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Emma Frans