Idrott och city-marketing (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Malmö Studies in Sport Sciences (del 6)
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2008-10-03
Förlag
idrottsforum.org
Dimensioner
218 x 145 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Qblb
ISBN
9789185645053
Idrott och city-marketing (häftad)

Idrott och city-marketing

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2008-10-03
310

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Idrott tillmäts allt större betydelse - för hälsa och integration, för tillväxt och city-marketing. Idrott har i ökad utsträckning använts för att vitalisera och marknadsföra större europeiska städer, till exempel Manchester, Sheffield och Rotterdam, men även svenska städer som Malmö och Landskrona. Framgångsrika idrottslag, välbesökta evenemang och högklassiga arenor har blivit allt viktigare, både i ett regionalt och i ett internationellt perspektiv.

Idrott och city-marketing tar sin utgångspunkt i idrottens marknadsförings potential och behovet att profilera städer som turistmål. Modern marknadsföring fokuserar städer som evenemangscentra, och idrotten har på senare tid utvecklats till evenemang med betydande publik dragningskraft som dessutom skapar viktiga sekundära tillväxteffekter.

Bidragen i denna bok visar emellertid att verklighetens komplexitet i form av invånare av skiftande slag, olika och ibland motstridiga intressenter, lokala särdrag, väderförhållanden, säkerhetsföreskrifter, medvetet och omedvetet utestängande av personer, grupper och aktiviteter, svårbedömda kalkyler, media och, inte minst, den mördande konkurrensen - nu även mellan städer - gör att idrottsrelaterade satsningar inte nödvändigtvis är en spikrak väg mot guld och gröna skogar.

Bokens texter har i huvudsak en regional utgångspunkt, med flera lokala exempel, men de övergripande resonemangen och analyserna äger en allmängiltighet som överskrider såväl regionala som nationella gränser. Idrott och city-marketing har en naturlig plats på landets sport management-utbildningar. Boken torde därtill vara nyttig läsning för verksamma inom idrotts-, fritids- och turismsektorn på kommunal och regional nivå i hela landet.

Karin Book är universitetslektor i fritidsvetenskap, och Bo Carlsson är professor i idrottsvetenskap. Båda är verksamma vid Enheten Idrottsvetenskap, Malmö högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idrott och city-marketing
  2. +
  3. Den svenska sporthjälten : kontinuitet och förändring i medieberättelsen  om den svenska sporthjälten från 1920-talet till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenska sporthjälten : kontinuitet och förä... av John S Hellström (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna