Mänskliga rättigheter i samhället
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2018-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokbox förlag
Medarbetare
Sundkvist, Emma (förf.) / Andersson, Dan-Erik (förf.) / Brandstedt, Eric (förf.) / Felix, Cathrine V. (förf.) / Zackari, Karin H. (förf.) / Beckman, Olof (förf.) / Lindkvist, Linde (förf.)
Dimensioner
242 x 163 x 20 mm
Vikt
563 g
ISBN
9789186980702
Mänskliga rättigheter i samhället

Mänskliga rättigheter i samhället

Svenska, 2018-01-01
331
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mänskliga rättigheter har blivit ett centralt begrepp i samhällsdebatten, såväl internationellt som i Sverige. Men vad menar vi egentligen när vi talar om mänskliga rättigheter?

I denna antologi undersöks tre teman: mänskliga rättigheter som normativt språk och begrepp, mänskliga rättigheter som politisk praktik samt människorättsbrott och människorättsinstitutioner. Den gemensamma utgångspunkten är att mänskliga rättigheter förverkligas inom ramen för samhällets institutioner. Författarna analyserar hur mänskliga rättigheter används i filosofiska debatter och i skolan, av olika statliga aktörer och människorättsaktivister, i internationella åtal och FN-sammanhang. Därmed ges en komplex bild av mänskliga rättigheter ur ett politiskt och institutionellt perspektiv.

Boken vänder sig till alla som kommer i kontakt med människorättsfrågor i sitt arbete, inom frivilligsektorn, i sin forskning eller utbildning och som vill orientera sig i det politiska, begreppsliga, filosofiska, rättsliga och historiska forskningsläget. Samtliga författare är forskare och lärare knutna till ämnet mänskliga rättigheter vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mänskliga rättigheter i samhället
  2. +
  3. Hotet från Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet från Ryssland av Oscar Jonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna