Självbetraktelser (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-06-05
Upplaga
1
Förlag
Sjösala förlag AB
Översättare
Ellen Wester
Medarbetare
Mejergren, Elin (form)
Dimensioner
217 x 132 x 18 mm
Vikt
271 g
SAB
Daa,Hce
ISBN
9789187193255

Självbetraktelser

(32 röster)  |  Läs 8 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2017-06-05
160
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Under belägringen av Aquileia, omgiven av krigiska markomanner och kvader, började den romerske kejsaren Marcus Aurelius skriva ned sina tankar. Resultatet blev denna odödliga samling reflexioner om hur man finner själslig styrka och därmed ett sätt att förhålla sig till världen, både utom och inom en själv. I snart tvåtusen år har Marcus Aurelius Självbetraktelser inspirerat och hjälpt människor i livets alla skeden. Det är en tidlös text om moralen, livet och döden och många anser än idag att verket är ett av de allra främsta inom västerländsk litteratur.

Förord av Sven-Eric Liedman
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Självbetraktelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Konstiga utformningen
  Marcus Antunes, 22 juli 2021

  Väldigt fin bok, blev dock missnöjd med Bokens coverblad alltså det papper som omsluter boken. Det var rivet lite men också att det var så otroligt konstigt liksom en smal strimla endast
  Boken i sig var fint bunden.

 2. En vän för livet
  Göran Rudén, 21 juni 2021

  En bok att leva med under hela livet. Läs hela, läs delar, återkom och läs olika avsnitt, som en god vän ge tid, umgås, reflektera och inte minst agera och lev som du har tänkt.

 3. Fantastisk
  Jean Christian Jacobsen, 14 oktober 2020

  En så modern lärobok helt up to date inom det senaste i neuroledarskap, mindfullness och andlig livshållning ala buddhism mm. Så uppfriskande att en människa för nästan två tusen år sedan formulerade ens vå jordnära och ändå andlig text.

 4. Enastående
  Lj, 7 oktober 2020

  " Om du lyder det sunda förnuftet och med iver, kraft och god vilja, utför vad ögonblicket kräver av dig och utan baktankar försöker bevara gudomsanden inom dig ren, som om du nu på stunden skulle återlämna den - om du gör detta utan att vare sig vilja stanna eller fly, tillfredsställd med enbart det pliktenliga i ditt handlande och den hjältemodiga sanningskärleken i ditt tal, då lever du ett lyckligt liv. Det finns ingen som kan hindra dig från detta".

 5. En bok alla män borde läsa en gång i sitt liv.
  Alma Johansson (Trelleborg), 30 januari 2020

  Självbetraktelser är något enastående i världslitteraturen, den beskrivas som en praktisk lärobok i stoicismens ideal. Boken är aktuell och användbar än idag och i den finns tankar om tidlösa frågor: om liv och död, om att göra gott och mycket annat.

  (Citerat från mannen jag köpte den till)

 6. Att söka i sitt inre!
  Geronimo Bautista, 9 september 2019

  Denne mannen Marcus Aurelius tog sin tid att förklara och dissekera våra innersta känslor och tankar på ett förnuftig sätt. Mänskligheten har inte förändra mycket sen dess, anser jag, alla har eller har haft sin lilla tid med sig själv och komma fram till insikt att detta liv är ett prövotid det vi ska utföra våra arbetet med dem kunskaper vi äger genom att göra fel, då gå vi framåt i rätt riktning.
  Man ska inte glömma hur han hanterade sin egen makt som han hade genom att påminna sig sjä... Läs hela recensionen

 7. Kan inte rekommendera boken starkt nog
  Anton Johansson, 3 september 2019

  Köpte en till mig, en till brorsan och en till min vän. Självbetraktelser är en skatt som man läser livet ut och det är omöjligt att inte dra nytta av den.

 8. Mycket läsvärd
  Wilhelm Holmberg, 19 augusti 2017

  Aurelius återkommer ofta till naturens växelverkan och tingens och människans förgänglighet. Han använder dessa som grundsatser för en klarare syn på livet och trycker på att följa förnuftet, som en vägvisare mot det goda. God läsning om man vill läsa ett originalverk av en romersk kejsare, en filosof eller kanske ännu viktigare, om man vill ha en livets handbok.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Marcus Aurelius