Extra allt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-09-23
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
217 x 147 x 23 mm
Vikt
457 g
ISBN
9789188589521
Extra allt (inbunden)

Extra allt

Inbunden Svenska, 2019-09-23
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

Vision, kompetens, tillit, kunskapssamhället. Språket skvallrar om högtflygande ambitioner i dagens politik, arbetsliv och organisationer. Men gör de skäl för sina namn?

Idén om varumärket väger idag tyngre än hur bra en organisation faktiskt är. Vi lever i en tid då att låta bra förhindrar organisationer att vara bra.

Samtidigt är behovet av stöd och hjälp till synes oändligt. I rädslans kultur är allt fler offer - vilket anses motivera en stor apparat för att reglera och riskminimera tillvaron.

Vår tids människa och arbetsliv präglas av en märklig blandning av tjusiga ambitioner titelinflation, värdegrundsprat och polerade sociala medier-konton och rädsla för allt möjligt stress, krav och kränkningar. Allt oftare blir vad som lanseras som lösningar på problem i själva verket orsak till eller förstärkare av problem. Redan för 60 år sen kritiserades den jäsande administrationen i större organisationer när Northcote Parkinson formulerade ett flertal lagar som beskrev den byråkrati som styrde och sysselsatte oss på arbetsplatsen. Går det att göra någonting åt det här?

Mats Alvesson, organisationsforskare vid Lunds Universitet, menar att vi inte bara lyder lagarna, vi upprätthåller dem. I Extra allt formulerar han nya lagar för vår tid som uppmuntrar till självständigt tänkande, och kanske till och med, att våga tänka om.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Extra allt
  2. +
  3. Dumhetsparadoxen. Den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dumhetsparadoxen. Den funktionella dumhetens fö... av Mats Alvesson, André Spicer (pocket).

Köp båda 2 för 259 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Extra allt