De förlorade barnen - ett arkiv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2020-05-01
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Lost Children Archive
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
SAB
Hce
ISBN
9789189105027
De förlorade barnen - ett arkiv (inbunden)

De förlorade barnen - ett arkiv

Inbunden Svenska, 2020-05-01
249
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Ett New York-par med sina två barn reser med bil i USA, på väg mot Arizona för att besöka de Apacheområden som Geronimo en gång styrde. I bilen leker den femåriga dottern och tioåriga sonen lekar och sjunger sånger, men utifrån samtalen i framsätet börjar de inse att deras föräldrar håller på att separera.

Samtidigt rapporterar radion om tusentals barn som försöker korsa gränsen till USA från Mexiko men som omhändertas och isoleras i fängelseliknande förhållanden, eller försvinner och dör i öknen.

Barnen försvinner, såväl historiskt i folkmordet på ursprungsamerikaner och i den ström av flyktingar som offrar allt för att ta sig från Centralamerika till USA, som i den privata sfären och familjen. Romanen är ett pussel av dessa glömda barn och historier som frågar sig hur vi bevarar våra minnen, såväl personliga som politiska, samtidigt som den iakttar ett djupt splittrat samhälle. Luiselli visar återigen sin förmåga att fläta samman det politiska, det historiska och det privata till en berättelse om vår tids stora frågor.

Valeria Luisellis Bookernominerade De förlorade barnen ett arkiv är en språkligt virtuos vacker skildring av barnets tankar, omvårdnaden av dem och deras utsatthet, fylld av en rasande politisk vrede mot de deportationer och familjeseperationer som varit rådande under såväl Obama som Trump.
Visa hela texten

Bloggat om De förlorade barnen - ett arkiv