Jord, hopp och kärlek : att bygga matjord och reparera ekosystem (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2021-01-28
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
240 x 180 x 18 mm
Vikt
658 g
SAB
Qd-c,Uh-c
ISBN
9789189145375
Jord, hopp och kärlek : att bygga matjord och reparera ekosystem (häftad)

Jord, hopp och kärlek : att bygga matjord och reparera ekosystem

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2021-01-28
249
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En bok om hopp och lösningar

Under sin utveckling har människan gått från att leva av vad naturen ger, till att ta mer av naturen än vad den tål. Resultatet är underpresterande ekosystem och att mänskligheten står inför stora och farliga utmaningar.

Den här boken handlar om människorna som vill återställa ekosystemen och skapa välstånd genom att arbeta tillsammans med naturen, istället för att motarbeta den. Det börjar och slutar med jorden. Det handlar inte om lokalproducerat, ekologiskt, vegetariskt, klimatsmart eller svenskt. Det handlar om att vi människor måste börja bete oss som en nyttig art i den natur vi är en del av.

Vi tror på människans förmåga att vända en farlig utveckling. Vi tror på kärlek till naturen och allt levande. Vi vet att en del av lösningen ligger i att öka antalet betande djur. De bygger matjord som binder kol och vatten och skapar förutsättningar för mer och bättre mat. Detta är en bok om jord, hopp och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jord, hopp och kärlek : att bygga matjord och reparera ekosystem
 2. +
 3. God jord : och ett hållbart liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt God jord : och ett hållbart liv av Johannes Widlund (häftad).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jord, hopp och kärlek : att bygga matjord och reparera ekosystem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så viktigt och intressant
  Jelle VE, 20 februari 2021

  En bok som alla borde läsa. Jättebra skriven, jättemycket viktigt information. En bok jag hade svårt att lägga ifrån mig.
  Rekommenderar den här till alla!

 2. Vacker, lärorik och inspirerande bok
  Michael, 4 februari 2021

  Den här boken ger på ett enkelt och vardagligt vis i bild och text en beskrivning av hur livet på jorden hänger ihop i ett komplext nätverk, och vilken central roll matjorden och de betande djuren har i det nätverket. Vi får möta ett antal personer som på olika sätt arbetar för att utveckla regenerativt jordbruk - ett jordbruk som gör att vi kan leva av det jorden ger, och samtidigt stärka livskraften systemet som helhet. Till skillnad från det jordbrukssystem som dominerar världen idag som "... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Tillsammans - För en god och nära vård

  Bodil Jönsson, Hans-Inge Persson, Jeanette Andersson, Ralph Harlid, Ami Hommel

  Runtom i Sverige pågår omställningen till en god och nära vård. Gemensamma målbilder och färdplaner diskuteras fram. I texter från riksdag, regering och myndigheter pekas riktningen ut. Boken Tillsammans - för en god och nära vård vill medverka ti...

 • Stefans stora feta röda

  Stefan Sundström, Jeanette Andersson

  Varför är tomaten röd? Få känner till att den från början var orange och då mycket nyttigare. Musikern och författaren Stefan Sundström som tidigare har skrivit succéerna Stefans lilla gröna och Stefans stora blå är nu tillbaka med boken Stefan st...