Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2015-10-06
Upplaga
1
Förlag
Soulfoods
Översättare
Helene Sandström
Originaltitel
The China Study : Startling Implications for Diet, Weight Loss and Long-term Health
Dimensioner
229 x 153 x 26 mm
Vikt
713 g
SAB
Vcc
ISBN
9789197992657

Kinastudien : den mest omfattande näringsstudien någonsin med uppseendeväckande resultat för viktminskning och långsiktig hälsa

(59 röster)  |  Läs 19 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-10-06
228
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Kinastudien har sålts i över en miljon exemplar och anses vara en av de viktigaste böckerna om hälsa och näring någonsin. Den har väckt ett enormt intresse för växtbaserad kost över hela världen, inte minst i USA där den släpptes först.

Titeln Kinastudien syftar på världens mest omfattande näringsstudie som leddes av bokens författare Colin Campbell, professor emeritus i näringslära och biokemi vid Cornell University. I studien jämfördes olika kostvanor med förekomsten av olika sjukdomar på den kinesiska landsbygden. Från början var Campbell helt övertygad om det animaliska proteinets förträfflighet, men blev tvungen att ifrågasätta hälsovärdet allt eftersom det ena överraskande forskningsresultatet efter det andra framkom under studiens gång.

I boken presenteras även många andra resultat, både från Campbells egen femtioåriga forskningskarriär och från andra forskare, som visar att, hur och varför vår västerländska standardkost med mycket kött och raffinerade livsmedel är den främsta orsaken till epidemin av diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och många kroniska sjukdomar.

Kinastudien skingrar en lång rad hälsomyter och lägger fram de vetenskapliga bevisen för ett hoppfullt budskap: med en växtbaserad kost kan vi lägga grunden till god hälsa och stoppa eller minska risken för de flesta kroniska sjukdomar.

Det här är en bok för alla som vill förstå sambanden mellan kost och sjukdom, och som inspirerar läsaren till att själv ta kontrollen över sin hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kinastudien : den mest omfattande näringsstudien någonsin med uppseendeväckande resultat för viktminskning och långsiktig hälsa
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Kinastudien : den mest omfattande näringsstudien någonsin med uppseendeväckande resultat för viktminskning och långsiktig hälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om The China Study/Kinastudien
  Margareta Pettersson, 17 maj 2023

  Du blir fullärd och behöver ingen annan bok för att leva och äta rätt. Glöm andra s.k. trender och modenycker.

 2. Ovärderlig.
  Christer, 3 maj 2019

  Mycket intressant sammanställning av unik forskning. Här avlivas en hel del myter. Även författarens egna förställningar får stryka på foten.

 3. Ögonöppnare
  Per Olsson, 6 februari 2018

  Den här boken borde läsas av fler, speciellt med den ögonöppnande kopplingen till vetenskapen och styrkan i vad man borde äta för att förbättra hälsa och ibland förebygga vissa sjukdomar.

 4. Bo G Jonsson
  Bo G Jonsson, 6 november 2017

  Mycket bra ock viktig bok!
  Positiv information om att växtbaserad kost är bäst för hälsan samt kan förebygga och bota sjukdomar. Animalisk kost försämrar hälsan och ökar risken för sjukdomar.
  Slutade själv äta kött för 37 år sedan och äter idag uteslutande oraffinerad växtbaserad mat, vilket är gynnsamt för min hälsa.

 5. En viktig bok om födans betydelse i vår tid.
  Marie Persson, 20 april 2017

  En svårläst bok. Har inte tagit mig igenom hela men viktig information som gäller vår tids föda och dess inverkan på kroppen.

 6. Bästa boken någonsin
  Peter, 7 februari 2017

  En bok alla borde läsa. Efter att min familj börjat följa rekommendationerna som ges har mina kolesterolvärden blivit perfekta, min svärfar har kunnat sluta ta insulinsprutor för sin typ 2 diabetes och min mamma har kunnat sluta ta blodtrycksmedicin.

 7. Vårda vår tid på Jorden
  Sven Reinhold Larsson, 4 januari 2017

  sammanfattar vad som blir viktigt för oss alla i framtiden för att kunna leva med naturens lagar och inte missköta vår tid på jorden

 8. Boken för alla som söker optimal hälsa
  Carina Daune, 16 april 2016

  Tydligare än så här blir det inte; växtbaserad föda är det främsta vi kan ge våra kroppar för ett långt och hälsosamt liv! Den här boken är den bästa present du kan ge till dig själv!

 9. Ett måste för oss alla!
  Marie-Louise Rydberg, 22 mars 2016

  Kinastudien ger oss ett uppslagsverk med sanningar om kostens betydelse för vårt välbefinnande och för miljöns skydd! Den ger också inblick i hur politiska beslut blir till och hur Livsmedelsverket agerar och tänker.
  Omskakande. Bör läsas av alla!

 10. Boken alla borde läsa
  Bertil N. Nissen, 8 mars 2016

  Boken alla borde läsa, alla som bryr sig om sin hälsa. Problemet med boken är att den skakar om det mesta vi fått veta om mat.

 11. Din och ditt livs bästa vän
  Åke Göran Klaar, 6 februari 2016

  Fantastisk bok som jag vill att alla skall läsa
  Här kommer sanningen om mat näring och vår hälsa fram, i en opartisk studie o sammanställning för
  att ge oss en möjlighet att påverka vårt eget liv och välbefinnande.
  Vill tacka Cohlin Campbell för ett enastående arbete.

  Med vänlig hälsning,

  Åke Klaar

 12. TRE Faldig TUMMEN UUUP !!!!!
  Lullybie, 2 februari 2016

  Vilken bok helt kanon, väldigt lättläst o intressant den skulle ALLA LÄSA man får sig verkligen en tankeställare man blir besviken att vi blir lurade så, men vi kan vända det genom att det är såna fantastiska människor som vågar att stå upp och skriva om det . :O)

 13. Tankeställare
  Joakim, 18 januari 2016

  Mycket intressant bok i många avseenden, hälsa, mat, miljö, politik och kapital.
  Väl värd att läsa för den som är intresserad av hälsa och hur livsmedelsverkets rekommendationer kommer till.

 14. Grönt liv
  Bernt Vernlund, 20 december 2015

  Fantastiskt lättläst bok,så lätt det blir att handla,gå bara till grönskasdisken.
  För ungdomar måste detta vara lösningen till ett bra långt liv.För äldre kan en omläggning av kosten
  återställa mycket till ett bättre liv.Kapitlet om livsmedelsföretagen förhållande till läkarutbildingen
  är häpnadsväckande,inte minst dess verkan på näringsintaget.Hur står det till i Sverige ?

 15. Ett måste
  Jasmine P, 20 november 2015

  Den här boken bör alla läsa som överhuvudtaget bryr sig om sin hälsa. En revolutionerande bok när det gäller kost.

 16. Inspirerande
  Ann-Eva , 16 november 2015

  Inspirerande, vetenskapligt saklig och mycket övertygande. En bok vars innehåll jag skulle önska att alla kunde ta del av och bejaka, särskilt den etablerade läkarkåren, Livsmedelsverket och Läkemedelsverket.

 17. Rekommenderas
  Robert Öhlin, 20 oktober 2015

  Superintressant, välskriven, rekommenderas varmt att läsa av alla. Mycket imponerande att ta del av alla fakta från studier etc. Dessutom skriven på ett språk som är lätt att förstå och mycket underhållande.

 18. Oerhört intressant och väl underbyggd
  Mats Landgren, 6 oktober 2015

  Till skillnad från många andra böcker jag läst om kost känns denna bok verkligen vetenskaplig, med uttömmande analyser och källhänvisningar. Boken ger en mycket bred sammanställning av slutsatser från en unik studie. Resultaten sätter många vanliga antaganden om kost på prov. Boken diskuterar också hur vetenskapen idag ofta bedrivs med ett reduktionistiskt synsätt och hur det är begränsande inom just näringslära. Dessutom är bakgrundshistorien ganska spännande. Definitivt en av de bästa böcker jag läst i ämnet!

 19. Något av det bästa som publicerats om nutrition
  David Stenholtz, 6 oktober 2015

  Kinastudien har fullkomligt revolutionerat vår syn på nutrition. Underhållande och lättbegripligt sammanfattar Colin Campbell den kunskap han erhöll under en 50 år lång forskarkarriär: Att en helt växtbaserad kost kan optimera vår hälsa och få sjukdomar att gå tillbaka. Ska du läsa en bok om kost och hälsa, låt det bli Kinastudien!

Visa alla 19 recensioner

Fler böcker av författarna