Sista försöket att socialisera Sverige? : 30 år efter löntagarfondsstriden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2013-11-25
Förlag
Förlagsaktiebolaget Svensk Tidskrift
Medarbetare
Jakobsson, Ulf (förf.) / Larsson, Janerik (förf.) / Johansson, Johan (förf.) / Nordling, Danne (förf.) / Johansson, Lars Anders (förf.) / Tobisson, Lars (förf.) / Johansson, Mats (förf.) / Westholm, Carl-Johan (förf.) / Kinberg Batra, Anna (förf.) / Eriksson, Maria (red.)
Dimensioner
180 x 110 x 8 mm
Vikt
129 g
SAB
Qaaceb
ISBN
9789198098716

Sista försöket att socialisera Sverige? : 30 år efter löntagarfondsstriden

Pocket,  Svenska, 2013-11-25
109
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hösten 2013 har det gått 30 år sedan 100 000 personer tågade från Humlegården till riksdagen för att protestera mot det socialdemokratiska förslaget om löntagarfonder. Hur kunde ett försök att socialisera näringslivet som var så radikalt att det italienska kommunistpartiet förkastade en likartad idé gå så långt? Varför var motståndet från näringsliv och borgerliga partier så svagt till en början? Hur gick det till när man till slut lyckades stoppa förslaget? Det är några av de frågor som besvaras i den här antologin, som både består av nyskrivna texter och av artiklar som publicerats i Svensk Tidskrift under året. Men det här är inte bara en historiebok. Frågan är relevant idag - även om få driver just ett införande av löntagarfonder. Idag handlar debatten istället om vinster i välfärdsföretag. Begrepp som "övervinster" hörs åter och det finns fortfarande en brist på förståelse för företagandets villkor. Det institutionella ägandet är starkt och kollektiva pensionsfonder dominerar ägandet på börsen. Var löntagarfonderna sista försöket att socialisera Sverige - eller finns drivkrafterna kvar om än i annan form?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista försöket att socialisera Sverige? : 30 år efter löntagarfondsstriden
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »