Två filter: Varför du har fel om nästan allt, men ändå inte vill ändra dig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Liberal Idédebatt (del 3)
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-12-01
Förlag
Liberal Debatt/Bertil Ohlin Förlag
Medarbetare
Ehrling Perers, Gabriel (red.)
Dimensioner
200 x 138 x 15 mm
Vikt
248 g
SAB
O
ISBN
9789198166026
Två filter: Varför du har fel om nästan allt, men ändå inte vill ändra dig (häftad)

Två filter: Varför du har fel om nästan allt, men ändå inte vill ändra dig

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-12-01
117
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Du har fel om tillståndet i världen, du har fel om vad det beror på och ändå är chansen liten att du ändrar din åsikt. Samhällsdebatten domineras av negativt tänkande och tron att världen ständigt blir sämre. Vi människor är dåliga på att se våra framsteg. När vi väl ser dem är vi lika dåliga på att förstå vad de beror på.
Historiskt sett har det negativa tänkandet tjänat människan väl. Hoten har varit många och det har varit en fördel att upptäcka dem snabbt. Men i takt med att världen blir allt bättre att leva i blir vårt instinktiva negativitetsfilter allt sämre anpassat till verkligheten. Samtidigt diskuterar vi helst med likasinnade, vilket gör att även en felaktig världsbild blir bekräftad och förstärkt. I våra respektive klubbar för inbördes beundran förvrängs alla intryck av världen utanför genom ett ideologiskt filter och vi blir alltmer oförstående inför andras åsikter. Medan höger och vänster kämpar för att lägga skulden för världsproblemen på »inkompetenta politiker« eller »giriga kapitalister«, är det få som tar sig an den kanske viktigaste frågan av alla: Vilka är skälen till att utvecklingen i världen, trots människans alla fel och brister, i huvudsak går åt rätt håll?
Genom att koppla samman psykologi med samhällsvetenskaplig forskning om välstånd slår nationalekonomen Andreas Bergh här ett slag för en ärligare och mer konstruktiv samhällsdebatt. Även den läsare som tror sig tänka fritt och vara oinskränkt blir varse att så inte är fallet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Två filter: Varför du har fel om nästan allt, men ändå inte vill ändra dig
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Bergh