Vinternoveller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2018-09-12
Upplaga
1
Förlag
Flo förlag
Översättare
Nils Sundberg, Stephen Farran-Lee
Originaltitel
Vinternoveller
Medarbetare
Andréas, David (form)
Dimensioner
180 x 125 x 10 mm
Vikt
205 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789198395211
Vinternoveller (häftad)

Vinternoveller

Häftad Svenska, 2018-09-12
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ingvild H. Rishøi är en av de starkast lysande stjärnorna i den norska litteraturen idag och har hyllats av en samlad norsk kritikerkår. Hon skriver med stor klassmedvetenhet, med också med en viss dos av nåd - en säregen blandning mellan realism och H. C. Andersen-saga. Det handlar om att inte ha råd med nya trosor åt sin dotter. Om att vara på flykt med sina småsyskon genom ett isande vinterlandskap. Om att kastas upp
på land som en död fisk när man lämnar mörkret på fängelsets botten.

Rishøi har beskrivits som omutlig i sin empati - hjärtskärande utan att vara sentimental - och utöver Bragepriset för Vinternoveller har hon även tilldelats Sultpriset och P. O. Enquists pris. Med Flo förlags utgivning av Vinternoveller kommer nu ett av Rishøis verk för första gången i sin helhet på svenska.

Rakt in på plats 10 på litteraturtoppen.se!

***

"Ingvild Rishøi skriver om de svagaste bland oss. Om dem som faller utanför, socialfallen, de utstötta om du så vill. En samlad kritikerkår har sagt det förr. Jag säger det igen. Ingvild Rishøi är en helt suverän novellist."

- Dagbladet

"En mästerlig skandinavisk novellförfattare introduceras äntligen för en svensk publik [...] Glimrande litteratur; en storslagen fantasi med social blick."

- litteraturtoppen.se

" [...] här finns också lättnadens suckar, ögonblick av sådan barmhärtighet att det tangerar lyckliga slut [...] I dessa stunder gnistrar och glimmar Vinternoveller som norrsken [...] Att Rishøi nu introduceras för svenska läsare, dessutom i en stöldbegärligt vacker utgåva, är en av årets stora litterära händelser."

- Carl Åkerlund, Västerbottens-Kuriren

"Ingvild H. Rishøi använder språket med en sällsam lätthet och leder med varsam hand fram läsaren genom historierna [...] den här novellsamlingen är helt fantastiskt bra."

- Evelina Ivarsson, BTJ-häftet

"Förbluffande bra [...] det här är något som vill storslagna saker, som visar att riktig litteratur inte är verklighetsflykt utan står i direkt kontakt med livet"

- Björn Kolhström, Jönköpings-Posten

***

Ingvild H. Rishøi (f. 1978) debuterade 2007 med La stå. Hon har sedan dess givit ut ytterligare två novell samlingar, av vilka Vinternoveller är den senaste. Rishøis texter har översatts till bland annat danska, tyska och engelska, och novellen "Vi kan ikke hjelpe alle" är numera obligatorisk läsning för en stor del av Norges gymnasieelever. Den publicerades på svenska 2013 i tidskriften Granta #1 Gränser. Utöver Bragepriset - för Vinternoveller - har Rishøi även tilldelats Sultpriset och P. O. Enquists pris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vinternoveller
  2. +
  3. Avlösning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avlösning av Tor Ulven (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingvild H Rishøi

  • Winternovellen

    Ingvild H Rishøi

    In drei Novellen beleuchtet Ingvild H. Rishøi die Gefühle von Menschen, die ihren Weg in einer Welt von Armut, Unsicherheit und Einsamkeit suchen. Moderne Märchen für jede Jahreszeit. 1 - Wir können nicht allen helfen Die kleine Tochter bittet ihr...

Bloggat om Vinternoveller