NIKLAS JUL är en resa i tid och rum, via doftande äppelglögg, nytrillade köttbullar, ångande skinkspad och rykande ribs glacerade med julens kryddor. Resan slutar inte förrän vid den stora kalkonmiddagen som Niklas Ekstedt väljer att servera till nyår. De moderna vegetariska julrätterna får också lika mycket kärlek som de traditionella. Veganska sillar med olika smaksättningar, hasselnötsbollar, picklade rotfrukter, vegetarisk Jansson och mycket mer.

Nu har du chans att vinna mästerkockens egengjorda kola! Svara på frågan nedanför för att vara med och tävla.

På vilken "holme" i Stockholm ligger Gamla Riksarkivet där Niklas driver julbord?
1. Kungsholmen
2. Riddarholmen
3. Kvarnholmen

Skicka ditt svar till tavling@bokus.com tillsammans med motivering till varför just du ska vinna, namn och adress senast den 9 november 2018. Skriv Niklas i ämnesraden.  

Vinnarna utses av Bokus redaktion och beslutet kan inte överklagas. Genom att delta i tävlingen godkänner du att vi sparar ditt tävlingsbidrag i max ett år efter tävlingens avslut. Därefter raderar vi det. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna själva.Vinnarna kontaktas via e-post och presenteras på den här sidan när tävlingen är avslutad: www.bokus.com/avslutade-tavlingar  

Lycka till!

  • Niklas jul

    Niklas Ekstedt

    En julbok för alla smaker! Följ med in i ett hus fyllt av mat och magi. NIKLAS JUL är en resa i tid och rum, via doftande äppelglögg, nytrillade köttbullar, ångande skinkspad och rykande ribs glacerade med julens kryddor. Resan slutar inte förrän vid den stora kalkonmiddagen som Niklas Ekstedt väljer att servera till nyår. Allt i den mytomspunna miljön på Gamla Riksarkivet på Riddarholmen. I boken finns de enklaste recepten för hemmakocken, som hemgjord rödbetssallad med krispigt äpple och pepparrot, Niklas bästa julköttbullar, smaksatta krämiga sillar, lax på flera olika sätt, fröknäcke och len saffranspannkaka med sylt och grädde! De moderna vegetariska julrätterna får också lika mycket kärlek som de traditionella. Veganska sillar med olika smaksättningar, hasselnötsbollar, picklade rotfrukter, vegetarisk Jansson och mycket mer. Recension BTJ Lektör Charlotte Berglund Betyg 4 av 5 stjärnor.Gamla Riksarkivet i Stockholm är idag en event- och festlokal där vissa arrangemang är mycket populära och i fallet Niklas Ekstedts julbord så omtyckta att det nu finns en kokbok. Det är en gedigen och inspirerande tjusig glammig bok som tagit fasta på det historiska och eleganta vilket även förstärks av mörka stilfulla bilder. Julmaten har förvisso huvudrollen men husets historia och interiörer levandegörs och väcker intresse och nyfikenhet. Receptsamlingen består av traditionell julmat i modern tappning där också veganska rätter får plats. Totalt finns ett 70-tal recept som spänner över hela bordet från den första sillbiten till den sista konfekten. Och sista kapitlet innehåller recept för en stor kalkonmiddag som serveras till nyår. Ekstedts utgångspunkt är att göra allt från grunden men rätterna är inte krångliga, vissa kräver dock tid, omsorg och erfarenhet.