Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2017-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Olsson, Erik (foto)
Illustratör/Fotograf
Jenny von Döbeln
Dimensioner
267 x 195 x 20 mm
Vikt
770 g
SAB
Qca
ISBN
9789113075112
Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk (inbunden)

Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk

(65 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-01
271
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Min dotter fick diabetes när hon var tre år, 2013. Hela vårt familjeliv kastades omkull. Vi fick omvärdera allt. Inte minst maten. Nu har det gått några år. Det tar tid att vänja sig, om man gör det någonsin? Barndiabetes är en allvarlig sjukdom som obehandlad leder till döden.

Idag finns hjälpmedel, men inget botemedel. Forskning pågår. Sjukdomen kan balanseras med rätt mat. Vår situation hemma har gjort mig kostmedveten. Plötsligt har jag insett vad det är som vi äter av gammal vana, av tradition eller bara för att vi är sugna, mat som fördärvar och bryter ner. Det är ett chockerande uppvaknande. Jag har aldrig tidigare tänk om mat som hälsa, eller som nytta. Jag har tänkt att mat ska vara gott, eller som jag brukar säga; mat ska smälla i käften av smaker. Hemma har vi anpassat kosten efter vår diabetessjuka dotter. Upptäckte att den maten, den nyttiga maten, var god och att vi alla mår bättre av den. Visst, jag är en kock som äger en rad framgångsrika restauranger och jag har blivit belönad med stjärnor i Guide Michelin för mat som är svingod och som smäller i käften. Man kan ju tycka att det här med att laga anpassad vardagsmat skulle vara enkelt för mig. Ändå kände jag mig handfallen när min dotter blev sjuk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk
 2. +
 3. Bra mat vid typ 2 diabetes

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bra mat vid typ 2 diabetes av Carina Trägårdh Tornhill, Hannah Helgegren (häftad).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Recept och inspiration
  Elke Kregehr, 6 maj 2021

  Boken är den perfekta gåvan till alla kokglada diabetiker som drabbats oväntat av sjukdomen. Den underlättar att hanterar förändrade matvanor.

 2. En riktigt bra kokbok!
  Bippan, 2 april 2021

  En inspirerande bok med rätter för alla, inte bara diabetiker. Recepten gör en ny tvist på bekanta råvaror med många bra tips.

 3. Obs! Ingen grundkokbok för diabetiker
  Colomba, 3 januari 2021

  Jag gillar boken och är bekant med alla ingredienser och råvaror. Gillade att läsa om hur familjen upptäckte att dottern hade diabetes ( symptomer etc) hur det gick till och hur de anpassade måltiderna.

  Själv är jag lika matnörd som dem och hittade många recept som jag kommer laga. Måste bara påpeka att det finns många recept som kräver en stor sortiment hemma av kryddor och varor typ: quinoa, teffmjöl, paranötter etc..alltså dyra ingredienser. Men boken innehåller också recept som ä... Läs hela recensionen

 4. Bra mat - blir bättre!
  Margareta Tromark, 29 oktober 2018

  Med en kock som Björn Frantzén är det svårt att hamna fel. Kokboken för sugna diabetiker och annat folk, har det som jag önskar av en kokbok, den ger information och kunskap om både mat och diabetes, den är väldisponerad och har utmärkta, spännande recept som ger oss god mat. Den är en daglig inspirationskälla för mig och jag rekommenderar den gärna till alla.

 5. Nöjd med köpet.
  Monika Nilsson, 11 maj 2018

  Har själv diabetes typ 2 och har ett barnbarn, 7 år, med diabetes typ 1. Hennes föräldrar uppskattar boken då det är klart utskrivet mängd kolhydrater per portion. Bra recept, vackra bilder. En klar vinnare alltså.

 6. Nya smaker
  Anna Michalowska, 30 mars 2018

  Det var länge sedan jag blev inspirerad att laga så god mat på ett nytt sätt. Nya smaker och inga krångliga ingredienser! Spelar ingen roll om man är diabetiker-detta är mums för alla! Och nyttigt dessutom. En fullträff!

 7. Snyggbok
  mej, 8 mars 2018

  En riktig snyggbok med massa bra inspiration även för de som inte är diabetiker. Toppen med kolhydratstabeller och kolhydratsmängder i recepten!

 8. Nya recept för alla.

  Bra nya recept med bra förklaringar. Behövs nya sätt att se på diabetes reccept utan massa kolhydrater och
  visa att det går bra att laga mat på de sättet också.

 9. B.F lagar mat för sugna diabetiker & annat folk
  Mahita, 21 december 2017

  Kanon bra & lätt att förstå, lätta, enkla & goda recept, pedagogisk lärande.
  Bra bra att det finns på Bokus detta bok

 10. Tyvärr motsvarande inte förväntningarna
  isabella, 17 november 2017

  Trodde att det skulle vara enklare rätter. Många ingredienser som jag aldrig har hemma. Gav boken till en ung person som är kunnigare än mig. Dock ej diabetiker men gillar nya rätter.. .

 11. Tydlig
  Irene, 9 november 2017

  Bra förklaring om hur gryn m.m, kan användas och tillagas.
  Enkla och tydliga recept som tar fram att vilja ha de bra
  smakerna kvar i matlagningen.

 12. Näst intill värdelös
  Annie Brattberg Jansen, 28 oktober 2017

  Som nybliven diabetiker hade jag stora förväntningar på den här kokboken efter att ha sett kocken/författaren i Nyhetsmorgon. Hade jag sett boken i butik hade jag absolut INTE köpt den. Jag är synskadad och textstorleken är extremt liten. Massor med sidor upptar familjehistorik och dito bilder, totalt ointressant för en som vill laga lämplig mat för diabetiker med fler.
  Det finns dock för mig några poänger, som man antagligen kunnat erhålla på annat sätt. Nämligen; Tips för ett stabilt b... Läs hela recensionen

 13. Bra och lätt att följa

  Vi tycker boken är bra för oss med diabetes typ 2.
  Enkelt upplagd och lätt att följa steg för steg samt lätt att följa recepten.

 14. Besviken på boken!
  Lone Nielsen Bach, 6 oktober 2017

  Blev väldigt besviken efter att ha sett inlägget på Nyhetsmorgon! Detta är väldigt avancerade rätter med många ingredienser som inte finns överallt och dyra dessutom! Trodde det var en bok för barnfamiljer med diabetes eftersom det var det som inlägget gick ut på!

 15. Inspirerande !
  Caroline, 6 oktober 2017

  Fina bilder och härlig inspiration till Alla som vill äta "nyttigt."
  En fröjd för ögat och goda inovativa recept:) Lätt att lägga till eller byta ut ingredienser.

 16. En toppen bok
  MS, 6 oktober 2017

  En mycket bra och lättförståelig bok, som verkligen fyller sin funktion med massor av tips för att underlätta matlagningen för oss diabetiker.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Björn Frantzén

 • Glöd med Björn Frantzén : grillen, smaken, ölen

  Björn Frantzén

  Gillar du nytänk med råvaran och smakerna i fokus ska du hänga runt grillen hos krögaren Björn Frantzén. Här får du lära dig att med olika svårighetsgrad grilla kött, fågel, fisk, grönt och varma efterrätter och dessutom hur du gör perfekt pommes ...