Specialpedagogik för fritids : en grundbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2020-01-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144128924
Specialpedagogik för fritids : en grundbok (häftad)

Specialpedagogik för fritids : en grundbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-01-07
299
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Fritids är en viktig verksamhet som ibland finns i skuggan av skolans verksamhet. I denna bok lyfts fritidshem fram och får den uppmärksamhet de förtjänar och behöver. Bokens fokus är att göra fritidshemmet till en trygg och utvecklande plats för elever med särskilda behov. När detta görs på det sätt som författaren ger exempel på i boken blir fritidshemmet en miljö som gynnar alla elever.

Denna grundbok är lättillgänglig och tydlig. Den innehåller grundläggande kunskap om vissa elevers svårigheter och olika diagnoser och hur fritidsverksamheten kan anpassas för dessa elever. Det är en bok som genomsyras av respekt för och förståelse för olikheter. Syftet med boken är att alla som arbetar på och med fritidshem ska bli tryggare i sitt sätt att möta, bemöta och undervisa alla elever. Den förklarar olika begrepp och ger exempel på många konkreta lösningar.

Specialpedagogik för fritids vänder sig till alla som arbetar eller utbildar sig för att arbeta på eller med fritidshem. Det kan vara lärare för fritidshem, elevassistenter, rektorer, specialpedagoger och andra personalgrupper inom elevhälsan. Bokens innehåll riktar sig till fritids- och korttidsverksamhet på grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Specialpedagogik för fritids : en grundbok
  2. +
  3. Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande ped... av David Edfelt, Annelie Karlsson, Ann Lindgren, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Specialpedagogik för fritids : en grundbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En viktig bok!
    Supermamsen, 11 juni 2020

    Till yrket är jag lärare i fritidshem (fritidspedagog) och jag har tre egna barn med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) vilket gör att jag brinner för att skapa ett fritids som ger förutsättningar för alla mina elever.

    Boken är lättläst med många konkreta exempel på anpassningar man kan göra på fritidshemmen. Jag är själv relativt påläst i detta ämne och boken blev en bekräftelse på att jag tänker "rätt". Boken gav mig nya idéer och tankar att utveckla. Många behöver en p... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annelie Karlsson