Specialpedagogik för fritids : en grundbok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2020-01-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
18 x 139 x 198 mm
Vikt
230 g
SAB
Ohka,Eu
ISBN
9789144128924

Specialpedagogik för fritids : en grundbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-01-07
308
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fritids är en viktig verksamhet som ibland finns i skuggan av skolans verksamhet. I denna bok lyfts fritidshem fram och får den uppmärksamhet de förtjänar och behöver. Bokens fokus är att göra fritidshemmet till en trygg och utvecklande plats för elever med särskilda behov. När detta görs på det sätt som författaren ger exempel på i boken blir fritidshemmet en miljö som gynnar alla elever.

Denna grundbok är lättillgänglig och tydlig. Den innehåller grundläggande kunskap om vissa elevers svårigheter och olika diagnoser och hur fritidsverksamheten kan anpassas för dessa elever. Det är en bok som genomsyras av respekt för och förståelse för olikheter. Syftet med boken är att alla som arbetar på och med fritidshem ska bli tryggare i sitt sätt att möta, bemöta och undervisa alla elever. Den förklarar olika begrepp och ger exempel på många konkreta lösningar.

Specialpedagogik för fritids vänder sig till alla som arbetar eller utbildar sig för att arbeta på eller med fritidshem. Det kan vara lärare för fritidshem, elevassistenter, rektorer, specialpedagoger och andra personalgrupper inom elevhälsan. Bokens innehåll riktar sig till fritids- och korttidsverksamhet på grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Specialpedagogik för fritids : en grundbok
 2. +
 3. Med livet i behåll : om åldrandets frihet och förluster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med livet i behåll : om åldrandets frihet och f... av Anna Kåver (inbunden).

Köp båda 2 för 547 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Specialpedagogik för fritids : en grundbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väl förståeliga grunder
  katharina Lubosch, 9 december 2021

  Boken är mycket välstrukturerad. Det är lätt att förstå och täcker alla grunderna i ämnet. Rekommenderas varmt för att få en första bra överblick.

 2. En viktig bok!
  Supermamsen, 11 juni 2020

  Till yrket är jag lärare i fritidshem (fritidspedagog) och jag har tre egna barn med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) vilket gör att jag brinner för att skapa ett fritids som ger förutsättningar för alla mina elever.

  Boken är lättläst med många konkreta exempel på anpassningar man kan göra på fritidshemmen. Jag är själv relativt påläst i detta ämne och boken blev en bekräftelse på att jag tänker "rätt". Boken gav mig nya idéer och tankar att utveckla. Många behöver en p... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annelie Karlsson