Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2019-06-14
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
365 g
SAB
Vlab,Vlbdö
ISBN
9789147128297

Social fobi - social ångest : effektiv hjälp med KBT

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-06-14
405
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Social fobi (social ångest) är en stark rädsla för situationer där man känner sig värderad eller granskad av andra. Bokens självhjälpsprogram baseras på KBT och är vetenskapligt utprövat med mycket goda resultat. Programmet omfattar nio steg med både teoretisk kunskap och praktiska övningar.

Den tredje omarbetade upplagan innehåller flera nyheter: Ett kunskapstest - Testa dig själv - har lagts till efter varje kapitel (med facit på Libers webbplats). Flera avsnitt har utvidgats och uppdaterats, bland annat med ett nytt avsnitt om forskningsläget kring självhjälpsbehandling där hjärnavbildningsstudier styrker behandlingens effekt.

Boken vänder sig till personer som lider av social fobi och deras anhöriga. Den vänder sig också till psykologer, psykiater, psykoterapeuter och andra professionella som arbetar med problematiken, samt till studerande på psykolog- och psykoterapiutbildningar.

Om författarna
Författarna är legitimerade psykologer med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning. Tomas Furmark, Per Carlbring och Gerhard Andersson är dessutom professorer i klinisk psykologi. Annelie Holmström är verksam som psykolog inom rekrytering och urval och Elisabeth Sparthan arbetar som privatpraktiserande psykolog.

Sagt om boken
"Denna bok är ett bevis på hur författarnas kunnande inom området, i kombination med erfarenhet, skicklighet och en orubblig övertygelse om forskningsbasens betydelse, har utmynnat i ett program som kan hjälpa personer med social ångest." Anna Kåver, psykolog, psykoterapeut och författare.

"Kan man behandla social fobi med text? Enligt bokens författare, som är psykologer med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (KBT), kan man det. Denna bok, Social fobi, är ett sådant exempel på självhjälpsbehandling. Självhjälpsprogrammet består av nio steg eller som i det här fallet nio kapitel. Boken rekommenderas till både patienter med social fobi och behandlare som arbetar med dessa frågor och problem." - BTJ häfte 13105284. Lektör Pekka Kataja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Social fobi - social ångest : effektiv hjälp med KBT
 2. +
 3. Ingen panik : fri från panik- och ångestattacker i 10 steg med kognitiv beteendeterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen panik : fri från panik- och ångestattacke... av Per Carlbring, Åsa Hanell (inbunden).

Köp båda 2 för 714 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Social fobi - social ångest : effektiv hjälp med KBT. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väl underbyggd och praktisk

  Boken har starkt stöd från studier och praktiska erfarenheter, är lättläst och har många praktiska övningar som har varit till hjälp för mig personligen. Tror att den kan vara till ännu större hjälp för personer med större behov än mig. Rekommenderas!

 2. Social fobi
  AJ, 24 september 2020

  Den är bra. Den förklarar vad Social fobi är på ett lätt sätt. Det är bra att få tester och övningar.

Visa alla 2 recensioner