Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2021-12-14
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Ledarskap mitt i verksamheten : att leda kollegor i förskola, skola och fritidshem
Dimensioner
228 x 155 x 15 mm
Vikt
446 g
SAB
Emia
ISBN
9789151106830

Ledarskap mitt i verksamheten : att leda kollegor i förskola, skola och fritidshem

Häftad,  Svenska, 2021-12-14
420
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Steget från att vara kollega till att leda sina kollegor kan kännas stort. Men vad är det som utmärker ledarskap mitt i den pedagogiska vardagen? Vad behöver man tänka på för att fungera som ledare? Och vad behöver man utveckla och lära sig?

Ledarskap mitt i verksamheten - att leda kollegor i förskola, skola och fritidshem tar sig an några av de mest centrala frågor som blivande eller nyblivna ledare har, såsom vad det innebär att vara ledare, vilka ledarskapsteorier man kan ta hjälp av, vad det är för skillnad på formellt och informellt ledarskap, vilken roll kommunikation har för ledarskap, vad man behöver tänka på som är kopplat till etik och konflikter, hur man förhåller sig till kulturella aspekter, vilken roll kunskap och kunskapsdelning har för ledarskap samt hur man leder en mindre grupp.

Boken ger möjlighet till reflektion kring vad ledarskap innebär för den som hamnar i en ledande position nära sina kollegor. Läsaren får en bättre förståelse för många av ledarskapets utmaningar och ges verktyg för att hantera dem.

Boken vänder sig både till dig som studerar för att arbeta inom pedagogisk verksamhet och till dig som redan har varit i verksamheten en tid och vill ta ett större ansvar för utvecklingsarbetet. Den är också ett stöd för dig som behöver vägleda i det pedagogiska arbetet.

Mikael Jensen är universitetslektor vid Högskolan i Borås och vid Göteborgs universitet. Han har forskat om lärande, kommunikation och ledarskap som alla är väsentliga delar inom utbildningssektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskap mitt i verksamheten : att leda kollegor i förskola, skola och fritidshem
  2. +
  3. Förskolläraren som pedagogisk ledare - En praktika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolläraren som pedagogisk ledare - En praktika av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 768 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Jensen