Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2010-09-09
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Karlsson, Henrik (form)
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Do
ISBN
9789153434467
Hänsyn : om konsten att ge och ta plats i tillvaron (inbunden)

Hänsyn : om konsten att ge och ta plats i tillvaron

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2010-09-09
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den populäre föreläsaren och författaren Igor Ardoris är tillbaka med en ny tankeväckande bok där han diskuterar en av samhällets viktigaste byggstenar: hänsyn.

Vi lever i ett samhälle där var och en - åtminstone i teorin - är fri att skapa sin egen identitet och livsstil. Men med frihet kommer även ansvar, och i det friare, individbaserade och mer inkluderande samhälle vi vill bygga idag är det viktigare än någonsin att visa hänsyn till varandra. Hänsyn är kittet i skarven mellan det nära, personliga och det stora, abstrakta samhälliga projektet, och är viktigt för att få dem båda att fungera - inte minst för att få dem att fungera i harmoni med varandra.

Men vad är egentligen hänsyn och hur funkar det i praktiken? Och hur mycket hänsyn är jag skyldig att visa min omgivning? Hur mycket hänsyn är omgivningen skyldig att visa mig? Är hänsyn en bristvara i dagens samhälle? Eller har kraven på visad hänsyn gått för långt?

På sitt medryckande och personliga sätt, kryddat med mängder av exempel från sitt eget liv, visar Igor hur vi kan förhålla oss till hänsyn. Genom att reflektera över vårt eget och andras sätt att vara kan vi lättare träna upp och sprida förmågan att visa mer hänsyn i våra liv. Det handlar om att både ta och ge plats i tillvaron.

Igor Ardoris är föreläsare, mental tränare och författare. Han blev först känd som en av lärarna i tv-serien Klass 9A. Igor har tidigare gett ut boken Lycka och att lyckas på Ica Bokförlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hänsyn : om konsten att ge och ta plats i tillvaron
  2. +
  3. Stark på insidan : mental tuffhet - enkelt och konkret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stark på insidan : mental tuffhet - enkelt och ... av Igor Ardoris, Madeleine Vall Beijner (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hänsyn : om konsten att ge och ta plats i...